IniciNoticiesEducacióLa taxa d'alumnes d'ESO que acaben els estudis a Tordera és del...

La taxa d’alumnes d’ESO que acaben els estudis a Tordera és del 86%

L’informe bianual que realitza l’Observatori de Desenvolupament Local del Maresme en col·laboració amb el Servei comarcal del Joventut conclou que, en els darrers dos anys, la taxa de graduació a l’ESO ha baixat lleugerament a la comarca situant-se en el 89,01%. Tot i això, es manté per sobre de la mitjana catalana (88,61%). En el cas de Tordera, un 86,71% dels alumnes es graduen el ESO. Destaca el municipi de Cabrera de Mar, amb un 100% de graduació i, a la banda oposada, Cabrils i Argentona amb els registres més baixos del 82%.

Des del curs 2000-01, en el Maresme s’ha donat un increment de les matriculacions en centres públics i una certa estabilitat en els privats.

 Dels 18.657 alumnes matriculats a l’ESO el darrer curs analitzat (2016-17) el 89,01% van assolir la graduació, un percentatge inferior al registrat el curs anterior en què els alumnes que van superar el quart curs de l’ESO va ser del 90,22%. Tot i aquesta davallada, les dades situen el Maresme per sobre de la mitjana catalana (88,61%). L’anàlisi més detallat apunta que les noies tenen un nivell més elevat d’aprofitament dels estudis. De fet, la taxa de graduació arriba al 92,90% en el col·lectiu femení i es queda en el 84,97% en el masculí.

És una tendència també reflectida en les dades catalanes tot i que les noies maresmenques es troben per sobre de la mitjana de Catalunya i els nois de la comarca registren un nivell d’aprofitament inferior al del conjunt català.

ÚLTIMES NOTÍCIES