Menció de qualitat als premis RAC 2006 pel programa “Bon dia Menuts”

6a EDICIÓ PREMIS RÀDIO ASSOCIACIÓ (21-3-2006)

JORDI BASTÉ GUANYA EL PREMI AL MILLOR PROFESSIONAL EN ELS 6ns PREMIS RÀDIO ASSOCIACIÓ

El passat 21 de març de 2006 es va reunir a Barcelona els membres del jurat de la sisena edició dels PREMIS RÀDIO ASSOCIACIÓ que van atorgar el premi al millor professional a Jordi Basté, actualment periodista esportiu de RAC1.

El jurat -integrat pel conseller d’universitats Carles Solà i Ferrando, com a president; Assumpció Maresma i Mata, Jordi Margarit i Sanmartí, Joan Manuel Tresserras i Gaju, Imma Tubella i Casadevall, amb Montserrat Agell i Callís com a secretària- va decidir atorgar també aquests altres premis:

MENCIONS D’HONOR:

– A l’informatiu INFO-K del canal K3 de Televisió de Catalunya, pels cinc anys continuats i 1.000 edicions, adreçades a parlar de l’actualitat en general des d’una perspectiva i llenguatge plenament juvenils.

– A Rita Marzoa Font, per haver realitzat una proposta radiofònica jove i representativa de la realitat social dels Països Catalans –Si més no-, coincidint plenament amb l’esperit i formulació dels Premis Ràdio Associació.
– A Josep Maria Bachs Torner, per la seva llarga i valorada trajectòria professional a la ràdio i per haver conreat, amb eficàcia, diferents gèneres de la comunicació audiovisual.

PREMI RÀDIO ASSOCIACIÓ AL MILLOR PROGRAMA DE RÀDIO LOCAL

El jurat va premiar amb la menció de qualitat a:
– Bon dia, menuts, presentat per Ràdio Tordera per la recerca i producció amb encert, d’una proposta radiofònica adreçada al públic més jove.
– Club 7, presentat per Nova Ràdio Lloret, de Lloret de Mar per una bona incorporació del cinema a la perspectiva d’anàlisi i debat radiofònic local.

El Jurat va atorgar el Premi a:

– Després del silenci, una visió de Sant Celoni, presentat per Punt 7, Ràdio Sant Celoni pel seu bon nivell de realització i per un bon treball de contextualització històrica i de relació entre la notícia més pròxima i la d’àmbit general.

PREMI RÀDIO ASSOCIACIÓ AL MILLOR PROGRAMA D’INNOVACIÓ

El jurat va premiar amb la menció de qualitat a:

– Rac1ncentrat, presentat per RAC1 per haver sabut relacionar una producció radiofònica convencional, amb les possibilitats de difusió que ofereixen les tecnologies més noves i, així, fidelitzar l’audiència.
– IV Campionat Catalunya Rally Viladrau 2005, presentat per Ràdio Taradell per l’esforç de producció i realització que suposa la cobertura d’un esdeveniment d’aquestes característiques, feta des d’un mitjà de comunicació local.

El Jurat va atorgar el Premi a:

– Freakandó matiner, presentat per RAC105 per l’assoliment d’una fórmula de programa despertador musical, plenament singular i que ha marcat tendències en el panorama radiofònic del país.

PREMI RÀDIO ASSOCIACIÓ AL MILLOR PROGRAMA DE RÀDIO

El jurat va premiar amb la menció de qualitat a:
– La Divina Comèdia, presentat per Com Ràdio per l’efectivitat del tractament, en clau d’humor, de temes d’indubtable actualitat i transcendència.

El Jurat va atorgar el Premi a:
Els viatgers de la Gran Anaconda, presentat per Catalunya Ràdio per un treball de producció, guió, ambientació, realització i presentació radiofònica excel·lents, desenvolupats de manera permanent durant la seva dilatada presència en antena.

PREMI RÀDIO ASSOCIACIÓ AL MILLOR PROFESSIONAL

El jurat acorda per unanimitat atorgar el premi a Jordi Basté i Duran per l’esforç, trajectòria i capacitat professional demostrada, a l’hora de crear i desenvolupar amb èxit diferents propostes de programació radiofònica esportiva.

GUARDÓ 1924

Des dels Premis Ràdio Associació 2003, el jurat vol premiar la producció en català dins de l’àmbit àudiovisual, és a dir televisió, publicitat, cinema … per tant agències, empreses, creatius, actors, presentadors, directors, realitzadors, programes, espots, pel·lícules, etcètera, amb el Guardó 1924, que rep aquest nom per ser l’any de la posada en marxa per l’Associació Nacional de Radiodifusió, del primer mitjà de comunicació parlat: Ràdio Barcelona.

El jurat va proposar i concedir atorgar el Guardó “1924”, al programa “EL CLUB”, de Televisió de Catalunya per haver sabut liderar una franja horària comercial i professionalment molt competitiva, amb una proposta jove, nova, seriosa i alhora divertida. Tot un aire nou a l’oferta televisiva de tarda.

 

Candidatura de Ràdio Tordera
Programa: BON DIA MENUTS

FITXA TÈCNICA

  • Horari d’emissió: De dilluns a divendres de 8.00 a 9.00 h.
  • Presentació i locució: Alberto Rojo, Miquel Rabert (Pallasso Miquelet) i Míriam Escudé.
  • Col·laboradors: Laura Ruiz (Anglès) i Jaume Pagès (Agenda).
  • Control tècnic: Alberto Rojo.
  • Sintonia original del programa: La tresca i la verdesca.
  • Temàtica: Infantil. El programa es basa en la participació de l’audiència a través de diversos concursos i seccions. Les trucades d’infants i familiars són rebudes per l’Alberto, el Pallasso Miquelet i la Míriam.

 

CONTINGUTS DEL PROGRAMA

CONCURSOS i SECCIONS

  • Endevinalles: l’equip del programa i la mateixa audiència proposen endevinalles, enigmes i enganyifes que s’han de resoldre.
  • Endevinalla musical: en aquest cas cal endevinar el títol d’una cançó infantil en format instrumental, la pel·lícula a la que correspon una banda sonora original o el so d’un instrument musical.
  • El personatge misteriós: un dia a la setmana un dels menuts o menudes visita els estudis de la ràdio i l’audiència ha d’endevinar de qui es tracta realitzant preguntes.
  • Juguem amb l’anglès: els menuts i menudes practiquen i juguen amb l’anglès amb una mestra especialista d’anglès que ens acompanya, un cop per setmana, a l’estudi. Es proposen preguntes i jocs diversos.

 

CONTES

  • Contes de “L’aventura de la vida”: a través d’un conveni amb la Fundació catalana de l’Esplai, s’emeten contes educatius de temàtica sanitària i social.
  • Contes del Niu del Xot: enregistrats per l’entitat d’esplai local El Niu del Xot.
  • Contes de la iaia Núria: una locutora de l’emissora explica contes populars al seu net a l’estudi.

 

APARTATS ESPECÍFICS

  • Una miqueta de Miquelet: el pallasso Miquelet fa un petit monòleg sobre temes infantils i valors com ara la solidaritat, el joc, l’educació…
  • Connexions amb la policia local: cada dia la policia local s’adreça als pares conductors donant a conèixer les incidències viàries de la jornada i acaba amb un consell de seguretat vial.
  • Agenda: els divendres es repassen els actes infantils previstos pel cap de setmana a Tordera i rodalies.
  • Connexions amb colònies escolars: Durant les estades dels cursos de les diferents escoles a cases de colònies es parla en directe amb alumnes i professors que expliquen les activitats que han fet i les previstes.
  • Felicitacions sorpresa: les famílies o amics de nens i nenes es posen en contacte amb el programa i en directe es fa una trucada per felicitar al menut o menuda que fa anys.

 

EDICIONS ESPECIALS DEL PROGRAMA

El programa ha sortit en ocasions especials dels estudis per emetre des de diferents escenaris com la Fira Mercat del Ram de Tordera o la Fira del joc i la Joguina.
Coincidint amb els finals de temporada, s’han realitzat festes de cloenda, amb participació de nens i nenes i famílies, concurs de dibuix sobre el programa, taller de punts de llibre i regals. A la festa de cloenda 2005-06 vam comptar amb l’actuació del grup d’animació infantil “La tresca i la verdesca”

 

PERFIL PROFESSIONAL DELS INTEGRANTS DEL PROGRAMA

  • Alberto Rojo: mestre de primària i especialista en educació musical a l’escola Ignasi Iglesias de Tordera. Durant molts anys vinculat al món de la ràdio en diverses emissores.
  • Miquel Rabert (Pallasso Miquelet): il·lustrador, actor i clown professional. Ha actuat en països tan diversos com Japó, Argentina o L’illa de la Reunió. Ha format part de la “troupe” del prestigiós Circ Raluy (Premi Nacional de Circ) com a pallasso durant quatre temporades. Ha participat a la gala especial Euro Clowns 1999 dins del marc del festival internacional de pallassos de Cornellà (Memorial Charlie Rivel) a Barcelona. Ha fet els dibuixos del llibre “Quinito quin curs el teu” de l’editorial Barcanova.
  • Míriam Escudé: mestra d’educació infantil a l’escola Ignasi Iglesias de Tordera.

 

ALTRES DADES SOBRE EL PROGRAMA

  • El programa ha estat finalista del Premi Rosalia Rovira d’emissores municipals (21a edició) en la categoria de millor programa d’entreteniment, magazín o ficció (Premis de Comunicació de la Diputació de Barcelona 2005).
  • També ha aconseguit una menció de qualitat als 6ns Premis Ràdio Associació (2006) per la recerca i producció amb encert, d’una proposta
    radiòfonica adreçada al públic més jove.
  • Ja s’han realitzat més de 350 edicions del programa.