Història

Ràdio Tordera va ser fundada el dia de reis de 1982 per un grup de joves interessats en el món de la comunicació en el local que ells anomenaven “el barco”, ubicat al carrer Santa Llúcia. Les primeres emissions no tenien un horari fix i la programació s’adaptava al temps lliure de què disposaven.

L’emissora es va consolidant i es trasllada al Carrer Sant Ramón on hi havia la popular cafeteria Cal Ros. La millora de les instal·lacions va anar acompanyada de més aparells i una major estabilitat en la programació i la participació d’un gran nombre de voluntaris. D’aquells primers anys encara hi podem trobar en antena el programa “La veu de la parròquia” i “El matí de sardanes”.

Els anys 90 comencen amb un nou canvi d’ubicació, s’enderroca l’edifici de Cal Ros per construir-hi la nova Àrea Bàsica de Salut i Ràdio Tordera s’instal·la a les antigues cases dels mestres al Carrer Santiago Rusiñol. L’estructura organitzativa deixa de ser la d’una entitat i es crea un Consell d’Administració format per representants de l’Ajuntament i de Ràdio Tordera que s’encarregarà de dirigir l’emissora, malgrat tot, l’assemblea de membres de l’emissora no desapareix i actualment continua activa com un òrgan més de govern de l’emissora. La programació s’encetava a les 9 del matí i finalitzava a les 11 de la nit.

L’any 1999 Ràdio Tordera crea la seva pàgina web i obre un camí que ha anat creixent en el món de les noves tecnologies de la informació paral·lelament a les seves emissions al 107.1 FM. Igualment des de l’any 2003 edita el butlletí municipal El Pont de Ferro amb un tiratge de més de 6000 exemplars repartits porta a porta pel poble, veïnats i urbanitzacions.

L’any 2010 s’adapta l’antiga pensió Can Floris per ubicar Ràdio Tordera a la plaça de l’església amb estudis oberts al carrer des d’on una seixantena de membres produeixen a dia d’avui una programació diària de 24 hores de contingut generalista i local.

Durant la celebració del 40è aniversari es va realitzar una exposició sobre els 40 anys d’història de la ràdio que es va digitalitzar i que podeu visitar a través d’aquest enllaç: