Qui som

Portada FB 2 esportsPortada FB 1 tardes

Història:

Ràdio Tordera va ser fundada el dia de reis de 1982 per un grup de joves interessats en el món de la comunicació en el local que ells anomenaven “el barco”, ubicat al carrer Santa Llúcia. Les primeres emissions no tenien un horari fix i la programació s’adaptava al temps lliure de què disposaven.

L’emissora es va consolidant i es trasllada al Carrer Sant Ramón on hi havia la popular cafeteria Cal Ros. La millora de les instal·lacions va anar acompanyada de més aparells i una major estabilitat en la programació i la participació d’un gran nombre de voluntaris. D’aquells primers anys encara hi podem trobar en antena el programa “La veu de la parròquia” i “El matí de sardanes”.

Els anys 90 comencen amb un nou canvi d’ubicació, s’enderroca l’edifici de Cal Ros per construir-hi la nova Àrea Bàsica de Salut i Ràdio Tordera s’instal·la a les antigues cases dels mestres al Carrer Santiago Rusiñol. L’estructura organitzativa deixa de ser la d’una entitat i es crea un Consell d’Administració format per representants de l’Ajuntament i de Ràdio Tordera que s’encarregarà de dirigir l’emissora, malgrat tot, l’assemblea de membres de l’emissora no desapareix i actualment continua activa com un òrgan més de govern de l’emissora. La programació s’encetava a les 9 del matí i finalitzava a les 11 de la nit.

L’any 1999 Ràdio Tordera crea la seva pàgina web i obre un camí que ha anat creixent en el món de les noves tecnologies de la informació paral·lelament a les seves emissions al 107.1 FM. Igualment des de l’any 2003 edita el butlletí municipal El Pont de Ferro amb un tiratge de més de 6000 exemplars repartits porta a porta pel poble, veïnats i urbanitzacions.

L’any 2010 s’adapta l’antiga pensió Can Floris per ubicar Ràdio Tordera a la plaça de l’església amb estudis oberts al carrer des d’on una seixantena de membres produeixen a dia d’avui una programació diària de 24 hores de contingut generalista i local.

[justified_image_grid ng_gallery=2]

 

Missió:

Ràdio Tordera és un mitjà de comunicació local, la nostra programació generalista té Tordera al punt de mira a través dels informatius, esports, magazines i programes d’entreteniment, és la nostra raó de ser. Arribem als nostres oients a través del 107.1 FM, www.radiotordera.cat i les xarxes socials facebook i twitter.

Visió:

Tot torderenc ha de tenir tres emissores a la memòria de la seva ràdio, una per saber què succeeix al món, una altra per escoltar música o entretenir-se i una altra per saber què passa a prop seu. Aspirem a ser, com a mínim, una d’aquestes tres.

Valors de Ràdio Tordera:

  • Vocació, venim d’una llarga tradició de ràdio local (1982) i seguim enamorats de la nostra feina.
  • Proximitat, tot el que es produeix a Ràdio Tordera gira al voltant del seu entorn més directe: Tordera i la seva gent.
  • Vitalitat, som un mitjà de comunicació inquiet que es renova contínuament per acomplir el nostre compromís amb l’oient.
  • Cohesió, som un ràdio però també un equip de persones, nombrós, d’edats i condicions molt diferents molt ben avingut.