IniciNoticiesSalutEl Consell Comarcal del Maresme crea una guia contra el maltractament a...

El Consell Comarcal del Maresme crea una guia contra el maltractament a la gent gran

guia maltractaments gent granEls responsables del Consell Comarcal han presentat la Guia Territorial del Maresme per a l’actuació contra els maltractaments a les persones grans. D’aquesta manera, el Maresme es converteix en la tercera comarca de Catalunya que es dota d’un protocol per poder detectar, avaluar i intervenir davant les sospites d’abús, negligència o vulneració dels drets de les persones grans.

Aquesta guia és fruït de més d’un any de feina entre el Consell Comarcal i els diferents tècnics dels Serveis Socials dels ajuntaments. El protocol distingeix dos espais on les persones grans poden patir maltractaments, són en l’àmbit domèstic i en l’institucional.

El president del Consell Comarcal del Maresme, Miquel Àngel Martínez, destacava en declaracions a Ràdio Calella que aquest és el primer pas per acabar, des de les administracions, amb la vulneració dels drets de les persones grans.

guia gent gran 1

Miquel Àngel Martínez parlava dels diferents tipus de violència que pateix el col·lectiu de la gent gran.

guia gent gran 2

Ara, un cop presentada, el Consell Comarcal la posarà a disposició dels consistoris per tal que s’hi puguin adherir, excepte el de Mataró que en té una de pròpia.

ÚLTIMES NOTÍCIES