IniciNoticiesEntitatsL’exposició “Vedruna, 200 anys” s’inaugurarà el pròxim 30 d’abril a la Biblioteca

L’exposició “Vedruna, 200 anys” s’inaugurarà el pròxim 30 d’abril a la Biblioteca

L’acte commemora el segon centenari de la fundació de la Congregació de les Germanes Carmelites de la Caritat-Vedruna

L’exposició “Vedruna, 200 anys” ja escalfa motors i s’inaugurarà el pròxim 30 d’abril a les 17:30h a la Biblioteca de Tordera. L’acte rememora el segon centenari de la fundació de la Congregació de les Germanes Carmelites de la Caritat-Vedruna amb cartells i informació que permetran interactuar i relacionar. El director de l’escola Vedruna Tordera, Àngel Vallicrosa, subratlla que l’acte tindrà una part institucional i una que se centrarà en Vedruna Tordera.

Vedruna actes

“L’exposició vol explicar el passat, present i futur de Vedruna”

La part referent a Vedruna Tordera tindrà com a protagonistes exalumnes, l’evolució de les instal·lacions, els projectes que s’estan duent a terme actualment i els reptes de futur de l’escola.

La congregació religiosa fundada per santa Joaquima de Vedruna va néixer l’any 1826, però els actes de commemoració ja van començar l’any passat. El 2023, es va centrar en ‘l’origen’, aquest any ho farà en la ‘presència’, el 2025 en el ‘futur’ i el 2026 en la ‘celebració’. Vallicrosa destaca que l’esdeveniment pretén ensenyar l’essència de Vedruna.

Vedruna essència

“A la ‘presència’ tots els pobles on hi ha la presència Vedruna mostren què és Vedruna”

L’exposició es farà el dia 30 de maig perquè farà justament 145 anys que van arribar les Germanes Carmelites a Tordera i, per tant, 145 anys de presència Vedruna al municipi. Es podrà visitar fins al 17 de maig de les 17:00h a les 20:00h. Des de l’organització s’emfatitza que hi haurà una faceta d’experimentar, jugar i tocar, i convida tothom a anar-hi.

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ÚLTIMES NOTÍCIES