IniciNoticiesPolíticaL’ACM presenta els tres projectes legislatius per impulsar l’agenda municipalista

L’ACM presenta els tres projectes legislatius per impulsar l’agenda municipalista

L’objectiu és aprofundir en la governança local i l’estatut de l’electe català

L’Associació Catalana de Municipis obrirà un debat entre els ajuntaments per reformar la llei de contractació pública dels ens locals. El president de l’ACM i alcalde de Deltrebre, Lluís Soler, ha presentat avui la convocatòria de tres tallers els mesos vinents per abordar la possible reforma legislativa i altres dues qüestions de fons pels consistoris: aprofundir en el govern local i en l’estatut de l’electe català.

Lluís Soler ha presentat el primer taller, que es convocarà les properes setmanes, i que girarà entorn la reforma de la llei de contractació pública. En aquest sentit, ha posat com a exemple l’encariment de preus com a conseqüència de la guerra a Ucraïna o la pandèmia. Dos escenaris que han dificultat la gestió dels municipis davant una llei complexa i lenta pels consistoris, segons ha denunciat el president de l’ACM

Lluís Soler

“El marc de contractes del sector públic és massa feixuc per donar resposta a la flexibilitat necessària en moments de eventualitats”

Aprofundir en la governança local i l’estatut de l’electe català seran els temes de debat d’altres dos tallers municipals que encara s’han de convocar.

ÚLTIMES NOTÍCIES