IniciNoticiesSocietatCondemnat a set anys i mig de presó un veí de Tordera...

Condemnat a set anys i mig de presó un veí de Tordera per apunyalar la seva companya de pis a Palamós

La dona li va recriminar l’incompliment de les tasques domèstiques i que pretengués sortir al carrer durant el primer confinament i llavors ell li va agredir amb una navalla

L’Audiència Provincial ha condemnat set anys i mig de presó el veí de Tordera de 31 anys i establert a Palamós acusat d’intentar matar la seva companya de pis fent trenta punyalades després d’una discussió durant el primer estat d’alarma , al juny de 2020.

La fiscalia va sol·licitar per al processat al judici, celebrat el 4 d’abril passat, una pena de dotze anys de presó per un delicte d’assassinat en grau de temptativa.

La defensa, a les mans del lletrat Carles Monguilod, va considerar que es tractava d’un delicte de lesions amb les atenuants d’alteració psíquica, confessió i reparació del dany, ja que l’acusat va consignar 15.000 euros per a la indemnització, i va demanar 3 anys i mig presó.

La sentència de la secció tercera, de la qual ha estat ponent el magistrat Manolo Marcello, ha obviat la primera d’aquestes atenuants, però ha contemplat les altres dues i ha imposat una pena de set anys i mig de presó i cinc de llibertat vigilada, alhora que prohibeix al processat que s’acosti a menys de cinc-cents metres de la víctima durant una dècada.

En concepte de responsabilitat civil, haurà d’indemnitzar amb 100.000 euros la dona i amb 54.604 l’Institut Català de la Salut per les despeses mèdiques derivades de l’agressió.

Segons recull la sentència, que dóna credibilitat al relat de la víctima, de 34 anys, els fets van passar a Palamós el 10 de juny quan aquesta va retreure a l’acusat, Martí S., l’incompliment de tasques domèstiques i que tingués la intenció de sortir-ne, tenint en compte que eren les 23:00 hores i estava dret el confinament. La discussió va anar pujant de to i la dona li va advertir que si sortia al carrer com ja havia fet anteriorment i pel que havia estat multat denunciaria la policia, moment en què el processat la va colpejar a l’estómac.

Segons l’escrit, en aquell moment, “de manera sorprenent i inesperada, sense que pogués defensar-se, va treure una navalla de 2,5 cm d’amplada i 8 de llargada que portava amagada a la màniga de la dessuadora i se la va clavar repetidament en diferents zones, mentre ella suplicava perquè parés”. La víctima, assenyala l’escrit, presentava “almenys unes 30 lesions en pràcticament la totalitat del cos, algunes especialment doloroses i innecessàries”.

Finalment, la dona va sortir a demanar ajuda al replà i l’agressor se’n va anar al cotxe a la comissaria dels Mossos d’Esquadra de la Bisbal d’Empordà, on va confessar la seva acció i va indicar als agents on podia estar arma usada que va llençar pel balcó del pis.

ÚLTIMES NOTÍCIES