IniciNoticiesEducacióEls sindicats d'educació convoquen quatre dies més de vaga

Els sindicats d’educació convoquen quatre dies més de vaga

Les aturades seran els dies 17 de maig i el 2 de juny de 8:00 a 10:00h del matí, i el 25 de maig i el 9 de juny tot el dia. 

Mestres i professors convoquen quatre noves jornades de vaga aquest mes i el que ve. Els sindicats de l’Educació faran aturades totals el 25 de maig i el 9 de juny. També s’han convocat vagues parcials, de 8:00 a 10:00 del matí, el 17 de maig i el 2 de juny. Tot plegat pel conflicte ja enquistat amb el Departament d’Educació. Els convocants continuen exigint la dimissió del conseller, Josep González-Cambray, i no descarten acabar el curs amb una vaga indefinida si no hi ha avenços. Des del Departament ja han respost assegurant que és tard per recuperar ofertes com l’hora lectiva a primària i apunten que cal buscar alternatives.

En aquesta ocasió, les aturades seran parcials, de vuit a deu del matí, dos del dies assenyalats: el 17 de maig i el 2 de juny. Tot plegat perquè l’impacte en les nòmines dels docents no sigui tan elevat, mantenir la mobilització entre els docents i preparar escenaris més contundents. Escolteu el delegat d’USOC, Carles Vilallonga.

Vaga sindicats 1

“Està sobre la taula una vaga indefinida. Si no es mou el departament, el professorat està disposat a anar-hi”

L’ombra de la vaga indefinida planeja sobre el conflicte educatiu i els sindicats també avisen que l’inici del curs no serà normal en el cas que el conseller Cambray no mogui fitxa. Reclamen ara la recuperació de l’hora lectiva tan a primària com a secundària a partir del curs vinent per desbloquejar la situació. Educació ja ha respost i la negociadora a la taula amb els sindicats, la directora general de Professorat, Dolors Collell, s’ha mostrat taxativa: l’oferta per reduir l’horari lectiu a primària el curs vinent no es pot recuperar.

S’ha de buscar un alternativa, ha afegit.

Vaga sindicats 2

Recordem que Educació va proposar als sindicats dels mestres reduir la càrrega lectiva dels docents a primària el curs vinent i fer el mateix a secundària el curs 23-24 perquè requeria de més temps i diners.. La negativa dels sindicats a la proposta va provocar el trencament de les negociacions per part d’Educació. Els 7 sindicats que formen part del comitè de vaga han escenificat avui unitat i han rebutjat qulsevol fissura pel que fa l’estratègia negociadora.

ÚLTIMES NOTÍCIES