IniciAppTordera rebutja cedir el romanent a l’Estat

Tordera rebutja cedir el romanent a l’Estat

El Ple Municipal de l’Ajuntament de Tordera va aprovar ahir no cedir el romanent municipal a l’Estat espanyol.

El partit polític d’En Comú Podem Tordera va presentar així aquesta moció en rebuig a l’acord del govern espanyol sobre la cessió de part del romanent dels ajuntaments a l’estat per fer front al coronavirus. Aquesta moció aposta per la suficiència financera del món local i reclama una modificació legal de la llei d’estabilitat pressupostària i  per poder destinar els romanents a la reactivació socioeconòmica.

Salvador Giralt, ponent de la moció, critica aquesta acció del PSOE, des del govern central, que “va en contra de la sobirania dels ens locals”. És regidor d’En Comú Podem.

romanent ecp

Per part de la CUP, Oriol Serra s’afegia a la crítica al govern central i assegurava que és una proposta que afavoreix únicament a  Ajuntaments sanejats i no aquells que necessiten ajuda. Tot i així, Serra lamentava que En Comú Podem no actuï en conseqüència amb el partit de Podemos, que forma part del govern central.

romanent cup

Des de + Tordera, va apuntar que els ajuntaments són les administracions que han reduït més el deute. El regidor Xavier Pla, lamenta que després de “la feina feta”, l’Estat ataqui “de forma directa l’autonomia local”.

romanent +tordera

Hi votava favorablement.

Des de Ciutadans, el vot era també favorable. Escoltem Miriam Rocabruna.

romanent cs

ERC, Gent de Tordera i Jovent Republicà rebutja la proposta del govern espanyol i deixa clar que “els ens locals no són la banca de l’estat”. El vot favorable el defensa Marta Paset.

romanent erc

Des del PSC, Rafa Delgado defensa que “no s’obliga a ningú” a cedir els seus estalvis i critica que és una “moció impròpia” i mostrava el vot contrari perquè creu que “cal negociar” aquesta proposta de l’Estat. Delgado defensava el motiu pel qual “no convé” acollir-se a l’acord.

romanent psc

Des de Junts per Tordera, el regidor Josep Llorens defensava que “els ajuntaments són les administracions més mal finançades” i que no poden respondre a despeses que no són pròpies dels ajuntaments, sinó de l’Estat.

romanent junts

L’Ajuntament de Tordera tenia el 2019 un romanent de prop de 350.000€ líquid.

ÚLTIMES NOTÍCIES