IniciAppPrimer cap de setmana de llibertat de circulació al territori

Primer cap de setmana de llibertat de circulació al territori

El Servei Català de Trànsit (SCT) informa que, amb l’entrada en vigor de la nova normalitat a tot Catalunya d’aquest passat dijous, es preveu un cap de setmana amb un augment del volum de circulació a les carreteres catalanes. És el primer cap de setmana, des del decret d’Estat d’Alarma del mes de març, en què la circulació torna a ser lliure per tot el territori.

Per aquest motiu, el Servei Català de Trànsit fa una crida a la prudència “atès que les carreteres poden tornar a registrar elevades densitats de trànsit, a les quals els conductors s’han desacostumat aquests darrers mesos de confinament”. En aquest sentit, cal que els usuaris s’informin de l’estat del trànsit abans de circular i evitin les hores punta. També s’alerta de l’augment a les nostres vies de motoristes i ciclistes i és per això que s’apel·la a la responsabilitat compartida i a la necessitat d’una convivència respectuosa a la xarxa viària. A més, davant la situació de confinament en què molts usuaris no han utilitzat el vehicle, es recomana que es realitzi una revisió tècnica i de manteniment per comprovar que tot funcioni correctament.

Al llarg d’aquest cap de setmana els Mossos d’Esquadra desplegaran 749 efectius i faran 476 controls per tal de desenvolupar tasques de vigilància i augmentar la seguretat viària dels usuaris. A més, en previsió d’aquest increment de la mobilitat i per tal d’augmentar la capacitat viària i minimitzar possibles retencions, des del Servei Català de Trànsit s’habilitaran diverses mesures especials de circulació tant en l’operació sortida com al retorn del cap de setmana.

ÚLTIMES NOTÍCIES