IniciAppAquesta nit a les dotze comença oficialment la campanya electoral

Aquesta nit a les dotze comença oficialment la campanya electoral

Aquesta nit a les dotze comença oficialment la cursa electoral de les eleccions municipals de 26 de maig. Seran 15 dies on els polítics posaran en marxa totes les estratègies per fer arribar als ciutadans les seves prioritats en els propers 4 anys. L’edició de programes electorals, el porta a porta, actes públics i mítings en places són alguns dels actes que ja tenen a punt els partits polítics.

Durant dues setmanes, els candidats hauran de centrar els seus esforços a convèncer amb el seu discurs que són la millor opció política, i el que és més important, que els ciutadans acudeixin a la cita amb les urnes. I és que el 2015, el 49% dels torderencs convocats no va exercir el seu dret de vot.

A Tordera es presenten nou candidatures als comicis locals: Junts x Tordera, PSC, ERC, En Comú Podem i PP, actualment amb representació a l’Ajuntament. També concorreran a les eleccions a Tordera, Més Tordera, CUP, Ciutadans i Moviment Veïnal x Tordera.

Junts per Tordera és el nou nom de la candidatura que encapçala l’actual alcalde Joan Carles Garcia que anteriorment estava sota el nom de CiU. A les posicions altes de la llista repeteix Josep Llorens i Bàrbara Vergés però entren moltes cares noves com Nadia Cantero, Pau Megias i Víctor Martín que busquen fer una renovació del partit que ha governat les últimes legislatures a Tordera.

Esquerra Republicana + Gent de Tordera presenta una nova llista amb Marta Paset com a alcaldable. Degut a l’escissió d’alguns dels seus integrants a les últimes eleccions, la llista també ha patit bastants canvis, però continuen a les posicions altes alguns dels polítics que es van presentar als comicis de 2015 com Jordi Romaguera.

El PSC repeteix cap de llista, Rafa Delgado continua encapçalant el projecte socialista seguit de Toñi García, que també repeteix. A la llista també s’hi ha incorporat forces nous integrants com Jenifer Jansa o Abraham Galera per renovar el partit.

En Comú Podem Tordera torna a repetir Salvador Giralt com a alcaldable. A les següents posicions de la candidatura apareixen nous noms com Maria Magdalena Pozuelo o Nacho Sánchez, que entren a altes posicions de la llista després que el partit també patís l’escissió d’un dels seus representants a l’Ajuntament.

El PP a Tordera canvia el seu cap de llista després de l’anunciada dimissió de Xavier Martín com a número 1 que cedeix a Jose Luís Martín. El partit manté alguns candidats i en proposa d’altres per seguir tenint representació a l’Ajuntament de Tordera.

Més Tordera és una de les noves candidatures que han sorgit per aquestes eleccions a Tordera. El seu cap de llista és el regidor no adscrit Xavier Pla i és seguit de Sergi Masó i Sílvia Mateos, també regidora no adscrita després de que els dos candidats deixessin Esquerra Republicana.

La CUP presenta candidatura a Tordera per primer cop amb Oriol Serra com a alcaldable. La formació ha confeccionat la seva llista amb altres candidats i candidates com Cristina Agell, Mònica Huecas o Marc Francesch Camps.

Ciutadans a Tordera és una altra llista que apareix per primera vegada al nostre municipi. És encapçalada per Míriam Rocabruna i a les posicions altes hi són Edel Bencomo, Aurora Rodríguez i Eric Pérez, que buscaran entrar a l’Ajuntament.

Moviment Veïnal x Tordera és també un dels quatre nous partits que es presenten a Tordera per les eleccions municipals del 26 de Maig. Presenten com a alcaldable Juan Jesús Martín i el segueixen Andrés López, Carolina Soler i Adán Sánchez.

Per tant, repeteixen cinc de les nou candidatures als comicis que es celebraran a Tordera el proper 26 de maig i se sumen quatre nous partits que intentaran aconseguir representació a l’Ajuntament de Tordera.

Tradicionalment aquest nit els partits polítics començaran l’enganxada de cartells i pancartes per diversos racons del municipi.

ÚLTIMES NOTÍCIES