IniciAppLes candidatures fan balanç dels resultats en unes eleccions municipals en que...

Les candidatures fan balanç dels resultats en unes eleccions municipals en que Junts per Tordera i ERC+GdT empaten amb 5 regidors cadascun

Junts x Tordera guanya les eleccions però perd 2 regidors i empata amb 5 representants amb ERC + Gent de Tordera. El PSC manté els 3 regidors que tenia mentre En Comú Podem en perd un i es queda amb un sol regidor. Entren per primera vegada al consistori Ciutadans, Més Tordera i la CUP, tots amb un sol regidor. El PP perd el seu únic representant i així com Moviment Veïnal per Tordera es queda sense representació.

Tordera finalitza la jornada d’eleccions municipals 2019 amb una participació del 56,71%. Això significa que d’un total de 12.622 persones, 7.158 són les que han exercit el seu dret de vot. Respecte fa quatre anys, la participació en aquests comicis ha augmentat en més de 5 punts.

Per col·legis electorals, l’escola Serra de Miralles és el que ha obtingut una participació més elevada, arribant al 62,71%. L’institut Lluís Companys arriba al 56,63%, l’escola La Roureda de Sant Pere arriba al 56,18%, mentre que l’escola Ignasi Iglesias arriba al 55,03% de participació en el seu debut com a col·legi electoral en unes eleccions municipals.

Junts x Tordera va obtenir 1947 vots i 5 regidors, el que representa el 27,44% dels vots emesos. El cap de llista del partit, Joan Carles Garcia, assegurava que no havien obtingut un resultat tant bo com esperaven, però recordava que havien guanyat les eleccions.

balanc 26M junts

ERC i Gent de Tordera va ser ahir la segona força més votada amb 1681 vots el que representa un 23,68% dels vots emesos i 5 regidors. La cap de llista, Marta Paset es mostrava molt contenta amb el resultat obtingut.

balanc 26M ERC

El PSC Tordera va ser la tercera força més votada, i va mantenir els 3 regidors que tenen actualment. El partit socialista va aconseguir 1140 vots el que representa el 16,44% dels vots emesos. El candidat Rafa Delgado assegurava estar content, però reconeixia que el seu objectiu era augmentar representació.

balanc 26M psc

En Comú Podem va perdre ahir un representant. La formació va aconseguir 545 vots el que representa el 7,68% del vots. El Cap de llista, Salvador Giralt es mostrava decebut de no mantenir els dos regidors que tenien, per contra, destacava la possibilitat de formar un govern d’esquerres.

balanc 26M en comu podem

Ciutadans és una de les formacions que entra al consistori torderenc. El partit va obtenir 526 vots el que representa un 7,28% dels vots emesos. La candidata Míriam Rocabruna valorava molt positivament els resultats, i entrar per primera vegada a l’Ajuntament de Tordera.

balanc 26M ciutadans

La nova formació de Més Tordera va aconseguir representació i va obtenir 467 vots, el que representa el 6,58% dels vots emesos. Xavier Pla, cap de llista del partit parlava d’un resultat positiu i objectiu complert.

balanc 26M Més Tordera

Per primera vegada a Tordera, la CUP aconseguia un regidor. El grup va aconseguir 392 vots el que representa un 5,52% dels vots emesos. El candidat Oriol Serra es mostrava content pel resultat i també apostava per un canvi de govern a Tordera.

balanc 26M cup

El Partit Popular va perdre representació i es va quedar sense regidor a l’Ajuntament. Van obtenir 225 vots el que representa un 3,17% dels vots. El cap de llista del Partit Popular, José Luís Martin parlava d’una mala ratxa del partit.

balanc 26M pp

La formació Moviment Veïnal per Tordera, ahir no va aconseguir entrar a l’Ajuntament de Tordera, tot i que va obtenir 152 vots, el que representa el 2,21% dels vots emesos. Juanje Martín, cap de llista del grup, explicava que no son bons resultats, perquè no entren al consistori.

balanc 26M moviment veinal

Aquest és l’arc polític municipal que es presenta a partir d’ara, després que hagin votat a Tordera un total de 7.158 persones, el que representa un percentatge de participació del 56,71%. Això és més de cinc punts més que a les eleccions municipals de fa 4 anys.

ÚLTIMES NOTÍCIES