IniciNoticiesMedi ambientLa diputació reivindica 40 anys de feina ben feta al Parc Natural...

La diputació reivindica 40 anys de feina ben feta al Parc Natural del Montseny com a Reserva de la Biosfera

montseny 40 anysFa 40 anys que el Parc Natural del Montseny va ser declarat per la UNESCO Reserva de la Biosfera i la Diputació de Barcelona n’ha fet balanç. S’ha parlat de l’evolució en matèria de protecció de l’espai natural i preservació de la biodiversitat, però també dels canvis econòmics, socials i demogràfics. La Reserva de la Biosfera del Montseny abasta uns 50 quilòmetres quadrats i inclou 18 municipis de Barcelona i Girona, amb una població de més 50.000 habitants.

Des de les dues administracions gestores del parc, les diputacions de Barcelona i Girona, en destaquen el balanç molt positiu de la feina que s’ha fet durant aquestes quatre dècades del Montseny com a reserva de la Biosfera per la Unesco. Des de la Diputació de Barcelona, la seva presidenta Mercè Conesa, n’ha destacat l’equilibri que s’ha aconseguit entre preservació de la biodiversitat i desenvolupament sostenible del món local.

montseny conesa

També des de la Diputació de Girona, el diputat de Noves Tecnologies, Albert Gómez, ha posat èmfasi en el compromís per la preservació de l’entorn natural a l’hora que es fomenta el creixement socioeconòmic.

montseny gomez

Al llarg del 2018 commemoraran l’aniversari del Parc Natural de Montseny, Reserva de la Biosfera, amb diverses activitats com tallers, concursos de fotografia, xerrades i exposicions entre altres.

ÚLTIMES NOTÍCIES