IniciNoticiesSocietatEs necessiten més famílies acollidores d'infants sahrauís

Es necessiten més famílies acollidores d’infants sahrauís

Vacances en Pau 2018El projecte Vacances en Pau dels infants sahrauís demana més famílies per acollir un infant a l’estiu. A l’Alt Maresme arriben cap a 10 nens i nenes que conviuran amb les famílies de l’Alt Maresme durant l’estiu. Com cada any marxen dels Campaments de Refugiats Sahrauís de Tinduf (Algèria) ubicats en el desert inhòspit on viuen i pateixen les dures condicions que això suposa. Venen a passar unes vacances a Catalunya per tornar a principis de setembre amb les seves famílies. L’Associació Malgrat amb el Sàhara és qui s’encarrega de la implantació del projecte al territori, de la informació i comunicació prèvia. Un cop les famílies s’inscriuen, és la Generalitat de Catalunya qui hi dona el vist-i-plau i, llavors, es fa el trasllat dels menors. Natatxa Frutos, secretària de l’entitat aclareix que hi poden participar tot tipus de famílies.

vacances en pau

Vacances en pau es desenvolupa entre els mesos de juliol i agost, quan les condicions de vida als campaments són més extremes, sobretot a causa de les altes temperatures. Durant el temps d’estada aquí, els nens mantenen comunicació amb les seves famílies i s’organitzen activitats conjuntes per a les acollidores.

Els interessats poden posar-se en contacte amb l’Associació Solidària Malgrat amb el Sàhara als telèfon 667 618 364 i 666 568 222 o al correu asms@malgratambelsahara.cat

ÚLTIMES NOTÍCIES