IniciNoticiesSalutLa Corporació de Salut del Maresme i la Selva amplia el seu...

La Corporació de Salut del Maresme i la Selva amplia el seu programa d’atenció al dol

HospitalCalellaLa Corporació de Salut del Maresme i la Selva (CSMS) ampliarà, a l’Hospital Comarcal Sant Jaume de Calella, el seu programa d’atenció al dol.

La CSMS presta aquest servei a l’hospital de Calella a través del Programa EAPS (Equip d’Atenció Psicosocial), format per cinc psicòlegs, quatre d’ells s’integren als equips de cures pal·liatives del Maresme i donen una atenció psicològica i emocional, social i espiritual al pacient i els seus familiars per millorar el seu benestar i qualitat; i l’altra professional és una psicòloga experta en dol que exerceix de referent del Programa d’Atenció al Dol a la comarca. Ara, l’expansió del programa permetrà realitzar grups de dol i atenció individual de manera continuada, a més d’accions comunitàries per sensibilitzar sobre aquesta qüestió als centres educatius i als centres d’Atenció Primària.

L’objectiu del programa és acompanyar la crisi individual i familiar que suposa el procés de malaltia, preservant el sentit de dignitat de la persona i atenent les necessitats que emergeixen. També s’ofereix seguiment psicològic en el procés de dol, així com suport als professionals de cures pal·liatives, mitjançant formació especialitzada i assessorament.

ÚLTIMES NOTÍCIES