IniciNoticiesSocietatEl voluntariat atrau el 57% dels joves que s'assessoren en el servei...

El voluntariat atrau el 57% dels joves que s’assessoren en el servei de mobilitat internacional del Maresme

mobilitatEl 57% de les consultes que durant l’any passat va atendre el Servei de Mobilitat Internacional Jove del Maresme van ser sobre qüestions relacionades amb el voluntariat. Els i les joves cerquen millorar l’idioma, fer currículum o adquirir competències transversals i interculturals. El Servei de mobilitat internacional jove del Maresme està impulsat per 24 ajuntaments i coordinat pel Consell Comarcal. El seu objectiu és assessorar i orientar els i les joves que volen fer estades a l’estranger. El Servei ha experimentat un important creixement tant pel que fa a les assessories presencials que s’han doblat respecte a altres anys, com a participació en els diferents tallers que es programen. 

El volum més important de joves que demana informació i assessorament per fer una estada a l’estranger es situa en la franja dels 16 als 25 anys d’edat. El 28% té estudis universitaris; el 25% ha acabat batxillerat; el 23% té estudis d’ESO; el 22% ha fet cicles de formació i el 2% acredita només estudis primaris. En la distribució per sexes, guanyen les dones. Percentualment representen el 65% del total d’usuaris del Servei.

des de l’Àrea de Joventut es pretén millorar la comunicació d’aquest servei entre els i les joves del municipi, oferint a aquest col·lectiu, a part de les oportunitats en matèria de mobilitat internacional que els ofereix el propi servei, una activitat concreta en el municipi, la qual es vol emmarcar en la Setmana de la Mobilitat Internacional Jove el proper 2018. Ho explicava la regidora de joventut, Bàrbara Vergés.

servei mobilitat

Si voleu rebre més informació sobre aquest servei, podeu enviar un correu electrònic a mobilitat@ccmaresme.cat, o bé posar-vos en contacte amb el Casal de Joves de Tordera, on us donaran tota la informació que necessiteu respecte aquest servei i altres informacions del vostre interès.

ÚLTIMES NOTÍCIES