IniciNoticiesMedi ambientLa dessalinitzadora de la Tordera, passa al 100% de rendiment per danys...

La dessalinitzadora de la Tordera, passa al 100% de rendiment per danys en el tub de captació de la dessalinitzadora del Llobregat

Dessalinitzadora de TorderaEl temporal marítim que ha afectat la costa catalana en els darrers dies ha provocat una sèrie de danys en el tub de captació de la dessalinitzadora del Llobregat, ubicada al terme municipal del Prat, segons informa l’Agencia Catalana de l’Aigua (ACA) en un comunicat.

L’ACA ha iniciat la tramitació dels permisos per poder actuar d’emergència i reparar així el tram malmès amb el menor temps possible.

Amb la planta del Llobregat aturada momentàniament, s’ha incrementat la producció d’aigua a la dessalinitzadora de la Tordera, passant del 75 al 100%, es continua amb les extraccions d’aigua subterrània a la zona del delta del Llobregat (uns 4 hm3/mes) i també s’està intensificant l’aprofitament d’aigua del riu Llobregat, tenint en compte que les darreres pluges i nevades han incrementat els volums a la conca (al 65,6%, amb 140hm3 i tendència creixent) i han afavorit uns cabals circulants elevats. Això fa possible que es pugui captar més aigua a les potabilitzadores d’Abrera i Sant Joan Despí.

Cal tenir en compte que actualment, els embassaments del sistema Ter- Llobregat estan al 58,4%, amb 358hm3 i tendència creixent.

ÚLTIMES NOTÍCIES