IniciNoticiesEducacióEls alumnes de 4t d’ESO s’enfronten avui i demà a les competències...

Els alumnes de 4t d’ESO s’enfronten avui i demà a les competències bàsiques

Més de 71.000 alumnes de Catalunya s’examinen avui i demà de les proves d’avaluació de 4t d’ESO, que enguany es realitzen per setè any consecutiu. S’avaluaran les competències de llengua catalana, llengua castellana, primera llengua estrangera i matemàtiques. També s’avaluarà la competència cientificotecnològica, que es va incorporar per primer cop en la passada edició. Els alumnes de quart d’ESO de les escoles Vedruna, Brianxa i IES Lluís Companys s’examinen amb una prova que ha de valorar les competències i coneixements bàsics en matemàtiques i llengües, en finalitzar l’ensenyament secundari obligatori.

La prova permet mesurar el grau d’assoliment de les competències bàsiques al final de l’etapa obligatòria. Aquestes avaluacions tenen caràcter diagnòstic i no marquen, en cap cas, la superació o no de l’etapa. Per comprovar que la comprensió lectora dels alumnes que enguany cursen 4t d’ESO està adaptada a la situació actual, caracteritzada per un excés d’informació, les proves de competències bàsiques han incorporat aquest any, un exercici de redacció que ha de posar a prova aquesta capacitat lectora dels estudiants, perquè demostrin la seva capacitat de relacionar informació i distingir la més significativa. És una de les novetats, al costat de les preguntes obertes que permetran aprofundir en el coneixement de l’alumne, que presenten les proves d’aquest dimarts en les matèries lingüístiques.  Explica les novetats el president del Consell d’Avaluació, Joan Mateo.

mateo

El Departament desplega 2.000 professors o aplicadors, i 1.000 docents més treballaran en la correcció de les proves. Es calcula que el 3 d’abril, els centres ja tindran els resultats. El primer dia de les proves, aquest dimarts, es faran els exàmens de català, castellà i matemàtiques, mentre que dimecres, serà el torn de la llengua estrangera (71.142 alumnes faran la prova d’anglès, 324 la de francès i 74 la d’alemany), i la competència cientificotecnològica.

ÚLTIMES NOTÍCIES