Els Bombers recorden que cal netejar la xemeneia de la llar de foc almenys un cop l’any per evitar possibles incendis


seguretat llar focAra que comença a fer fred i aquells que tenen una llar de foc tradicional a casa comencen a encendre-la, els Bombers de la Generalitat han aprofitat per alertar de la importància d’assegurar-se que es troba en bon estat. El sots-inspector del bombers de la Generalitat, Carlos Noguera  ha assenyalat que és indispensable fer-ne un bon manteniment i, en aquest sentit, cal que cada any es netegi el sutge que s’acumula al tub de les xemeneies.

llar de foc 1

Aquest és un dels casos més habituals que comporten problemàtiques que poden derivar en un incendi a la llar, però el sergent també ha recordat que és important allunyar de la llar de foc elements combustibles com catifes, mantes o el sofà i evitar que una guspira els pugui encendre; comprovar que quan es marxa a dormir el foc estigui completament apagat o instal·lar un detector de fums a la sala.

llar de foc 2

En la construcció i el manteniment de les llars de foc s’han de seguir les indicacions dels fabricants o constructors i utilitzar materials adequats. Cal fixar-se especialment en les distàncies als materials combustibles.
Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca