IniciNoticiesComerçLa nova llei de comerç catalana liberalitza les rebaixes i amplia els...

La nova llei de comerç catalana liberalitza les rebaixes i amplia els horaris d’obertura

Fotografia de la roda de premsa. Autor: Rubén MOreno
Fotografia de la roda de premsa. Autor: Rubén MOreno

Després d’anys de negociacions, el Parlament va donar llum verda, fa uns dies, a la nova llei de comerç de Catalunya. La norma fa oficial la liberalització del període de rebaixes. Els comerciants podran decidir quan volen començar a aplicar els descomptes. Ara bé, es recomana que es continuïn fent a l’hivern i a l’estiu. El nou marc legal amplia l’horari en què les botigues poden estar obertes. Es passa de 72 a 75 hores setmanals. També estableix l’hora de tancament. A l’hivern els establiments hauran de baixar les persianes, com a molt tard, a les nou i a l’estiu, a les deu. En aquest sentit, l’Ajuntament de Tordera s’han mostrat favorable a la nova norma. Marçal Vilajeliu, regidor de Promoció Econòmica, assegura que la nova llei de comerç protegeix el petit comerç local en front a les grans àrees comercials.

comerc 1

Un altre punt de la nova llei de comerç de Catalunya és la prohibició de vendre productes a través de trucades telefòniques o per mitjà de visites a domicili, la venda anomenada a “porta freda”, sense el consentiment del destinatari. Es crearà una base de dades en què es podran inscriure les persones que no desitgin rebre ofertes de productes a través d’ aquests mètodes. En aquest sentit, el regidor Vilajeliu valorava positivament la protecció al consumidor.

comerc 2

El ple del Parlament de Catalunya va aprovar la llei de comerç amb els vots de Junts pel Sí i amb suports asimètrics a diferents aspectes per part de la resta de grups.

ÚLTIMES NOTÍCIES