IniciNoticiesSocietatNois i noies de Tordera, Pineda i Calella es mobilitzen per la...

Nois i noies de Tordera, Pineda i Calella es mobilitzen per la convivència intercultural al 2n Fòrum de la Xarxa de Joves per la Convivència de l’Alt Maresme

xarxa convivencia jovesProp de 300 joves de 8 centres escolars de Calella, Pineda de Mar i Tordera participaran aquest divendres 22 de gener en el 2n Fòrum de la Xarxa de Joves per la Convivència Intercultural, que es realitzarà al Centre cultural i recreatiu de Pineda de Mar, en el marc del projecte impulsat per l’Institut Diversitas i el Programa Intermunicipal d’Immigració dels tres municipis.

El fòrum és el moment de trobada final de la campanya d’aquest any, en el que els i les joves participants presentaran les accions que han preparat com a part del projecte, entre les quals es compten vídeos, coreografies, performances i cartells, entre d’altres. Ho explica per Ràdio Tordera, el director de continguts de l’institut Diversitas, Rodrigo Prieto.

forum jove 1

Els joves participants són estudiants dels següents centres: de Calella, l’Institut Bisbe Sivilla, l’Escola Pia i l’Escola Freta (que són els tres centres d’educació secundària del municipi); de Pineda de Mar, participen alumnes de l’Institut Euclides, l’Institut Joan Corominas i de l’Espai Jove. I de Tordera, de l’Institut Lluís Companys i del Projecte Salut Jove (S+J) de la Creu Roja.

El projecte s’emmarca en l’estratègia compartida entre l’Institut Diversitas i el Programa Intermunicipal d’Immigracó de Calella, Pineda de Mar i Tordera per promoure una convivència positiva entre la població del territori independentment dels seus llocs d’origen. Segons l’institut Diversitas, la proporció de població d’origen estranger a la zona és del voltant del 14 % (segons dades de l’Idescat) i inclou realitats molt diverses, ja que coincideixen persones provinents de diversos països.

forum jove 2

A més, el projecte ha comptat amb la participació dels usuaris de la Fundació El Molí d’en Puigvert (que até a persones amb trastorns de salut mental), els qui han treballat en un projecte de servei comunitari amb els alumnes de l’Institut Euclides. En aquest sentit, Rodrigo Prieto apunta que la voluntat és incorporar entitats socials del territori.

forum jove 3

El projecte dóna continuïtat a la Xarxa per la Convivència creada el curs passat amb el suport de l’Obra Social de la Caixa i que ja compta amb el suport de la mateixa entitat per l’any en curs.

ÚLTIMES NOTÍCIES