IniciNoticiesPolíticaL’Ajuntament de Tordera aprova el pressupost municipal pel 2016, que duplica la...

L’Ajuntament de Tordera aprova el pressupost municipal pel 2016, que duplica la despesa destinada a l’atenció social

ple desembreEl Ple de l’Ajuntament de Tordera va aprovar ahir el pressupost municipal per a l’any 2016 en 17,4 milions d’euros. Això significa un augment de 2 milions més que al 2015. Enguany, el primer pressupost de la legislatura compta amb una important novetat: la incorporació de l’Organisme Autònom de Serveis Comunitaris a l’estructura econòmica i funcionarial de l’Ajuntament. Aquesta incorporació, que no afectarà l’atenció dels serveis socials del municipi, té l’objectiu d’evitar duplicitats de tasques i simplificar tràmits tant a nivell extern, com d’atenció als usuaris.

El pressupost del 2016 presenta un increment del 58% en les partides destinades a l’atenció social. Amb aquest augment es reforçarà l’ajuda al banc dels aliments i s’incrementarà la plantilla d’atenció social. A més, el text inclou una partida per establir eines que fomentin la creació de llocs de treball i les bonificacions per a les pimes del municipi. El 87% de les despeses locals es correspondran al personal municipal, al manteniment dels serveis públics i al suport al teixit social.

En aquest sentit, el regidor d’Hisenda, Marçal Vilajeliu, va voler destacar que l’any 2016 serà el de la consolidació econòmica. Vilajeliu va afirmar que Tordera l’aconseguirà a través de l’optimització del patrimoni, la rebaixa de l’endeutament municipal i l’optimització dels recursos.

pressupost vilajeliu

El regidor del Partit Popular, Xavi Martín, va valorar positivament el plantejament del pressupost i confia que el govern central perdoni els interessos dels préstecs que faci al municipi. Martín va agrair que s’hagi inclòs al pressupost les peticions del grup popular.

pressupost martin

Per la seva banda, el grup d’Esquerra Republicana + Gent de Tordera va abstenir-se. El regidor Xavier Pla va argumentar que veuen coses positives al pressupost, com l’increment de les partides dels serveis socials, però va criticar la gran despesa en transport escolar i les polítiques de contractació. No obstant això, Pla es mostrava satisfet amb la partida pressupostària de 30 mil euros que s’ha creat a petició del seu partit per millorar la mobilitat a Tordera.

pressupost pla

Tanmateix, el Partit dels Socialistes es va posicionar en contra de l’aprovació dels pressupostos pel 2016. El regidor del PSC, Rafa Delgado, afirmava que “la música del pressupost sona molt bé, però que porta lletra petita”. A més, tot i que destacava l’augment de les partides socials, va valorar negativament la falta d’ajudes al transport.

pressupost delgado

El pressupost municipal es va aprovar amb els vots a favor de Convergència, Som Tordera, el Partit Popular i l’abstenció d’ERC. El PSC va votar en contra.

El Ple ordinari d’ahir va començar amb un emotiu homenatge i recordatori per part de tots els grups polítics municipals al regidor i segon tinent d’alcalde Carles Seijo, mort sobtadament el passat 16 de desembre. Seijo era regidor de Som Tordera a l’Ajuntament des del mes de juny i ocupava les carteres de territori, sostenibilitat, obres i serveis i pagesia.

ÚLTIMES NOTÍCIES