IniciNoticiesPolíticaL’ajuntament de Tordera no augmenta la pressió fiscal i aprova bonificacions per...

L’ajuntament de Tordera no augmenta la pressió fiscal i aprova bonificacions per empreses i comerços locals

ple octubre 15L’Ajuntament de Tordera va aprovar ahir en sessió plenària les noves ordenances i taxes per a l’any 2016. Tal com va explicar el regidor d’Hisenda, Marçal Vilajeliu, les ordenances s’han treballat  seguint  tres objectius: no augmentar la pressió fiscal als ciutadans, mantenir el control pressupostari dels comptes municipals i refermar la voluntat del govern de promoure polítiques que afavoreixin la reactivació econòmica al municipi. Durant l’exposició del punt, el regidor va posar de manifest que al 2016 es mantindran els mateixos preus que els darrers tres anys i no hi haurà modificacions ni increments en cap de les taxes, ordenances ni preus públics

La novetat de cara al 2016, és un paquet de bonificacions extraordinàries destinades a donar suport a les empreses i comerços locals, afavorir la implantació de nous negocis i vetllar pel teixit agrícola i ramader de Tordera.  En matèria de promoció econòmica, les ordenances per a l’any vinent afavoriran especialment les petites i mitjanes empreses i emprenedors que vulguin obrir noves instal·lacions o renovar les existents.  Així, s’estableix una bonificació del 85% en l’import de la llicència d’obres (ICIO) per a les obres de renovació de negocis inferiors als 300 m2. Per a negocis de fins a 800 metres quadrats la bonificació serà del 75%, mentre que per empreses majors de 3000 metres quadrats tindran una bonificació del 15%. Per altra banda, s’incentivarà els negocis actuals que generen menys deixalles amb una nova redistribució de la taxa que suposarà una bonificació del 15% al preu de la recollida d’escombraries. Finalment, els nous negocis que s’implantin a Tordera, de fins a 100 metres quadrats, tindran una bonificació del 75% en la llicència d’obertura i se’ls bonificarà en un 100% la taxa d’escombraries el primer any d’obertura i en un 10% el segon any.

En matèria de pagesia, el sector agrícola i ramader veurà reduït en un 20% el coeficient de l’IBI de Rústega. El regidor d’Hisenda, Marçal Vilajeliu va destacar que aquest és el quart any consecutiu que no s’incrementen els preus dels impostos locals.

ordenances marcal

En l’intervenció dels diferents grups municipals, el regidor del Partit Popular, Xavier Martin va aportar diverses mesures en les ordenances, entre elles la rebaixa del 15 % en l’impost de construcció, en aquelles persones que facin reformes a casa seva. Martin va demanar que de cara el 2017 es podria estudiar una rebaixa de l’IBI.

ordenances pp

El regidor de SOM Tordera, Salvador Giralt va valorar, en la seva intervenció, l’esforç de CiU I PP per aconseguir aquestes ordenances.

ordenances som

El regidor del PSC, Rafa Delgado va supeditar el vot favorable del seu partit a l’acceptació d’una bonificació del 25% en l’IBI per famílies monoparentals i en dificultats econòmiques.

ordenances psc

El regidor d’ERC i Gent de Tordera, Xavier Pla va reiterar la necessitat de discutir alhora les ordenances i el pressupost. Pla va demanar una rebaixa d’un 3% en l’IBI.

ordenances erc

Sobre aquesta proposta, el regidor d’Hisenda, Marçal Vilejaliu va explicar que una rebaixa del 3% d’IBI suposaria no disposar en el pressupost de 250.000 euros. Vilajeliu també va intervenir per acceptar la proposta del PSC.

ordenances ciu

Les noves ordenances i taxes municipals per al 2016 van ser aprovades per els grups de CIU, PSC, SOM i PP i el vot en contra d’ ERC+Gent de Tordera.

ÚLTIMES NOTÍCIES