IniciNoticiesSalutEs preveu una primavera complicada pels al·lèrgics a Tordera

Es preveu una primavera complicada pels al·lèrgics a Tordera

A Catalunya, aproximadament un milió i mig de persones pateixen alguna forma de patologia al·lèrgica, amb el 40% d’aquests casos atribuïts als pòl·lens

Aproximadament un milió i mig de catalans experimentaran una primavera especialment difícil, segons l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals de la Universitat Autònoma de Barcelona (ICTA-UAB). Amb l’arribada de mitjans de març, començarà la pol·linització del plàtan, tradicional anunci de la primavera, i amb ella, la necessitat per als al·lèrgics de prendre precaucions per combatre els símptomes d’aquesta estació de l’any.

Aquest any, les temperatures inusualment altes de l’hivern i la sequera extrema no han alterat el calendari de pol·linització de les plantes, però s’ha observat un fenomen sorprenent: alguns arbres, com els xiprers, han florit de manera extraordinària. Malgrat la pluja del passat cap de setmana que va alleujar una part del pol·len dels xiprers, les quantitats que es desprenen seran “extraordinàries” i amb concentracions notòriament elevades. Leonardo Heredia és director del CAP Tordera.

Heredia al·lèrgies 1

“hem de buscar un ambient a casa el més depurat possible”

Els símptomes més característics d’una al·lèrgia al pol·len són la picor als ulls i al nas, el llagrimeig, els esternuts i la mucositat líquida. La duració d’aquests és prolongada i d’intensitat variable, coincidint la seva reducció amb els dies més freds i humits. En parla Leonardo Heredia.

Heredia al·lèrgies 2

Per a evitar els pòl·lens i prevenir reaccions al·lèrgiques es recomana:

  • Evitar sortir al camp, passejar per zones verdes o fer esport a l’aire lliure, sobretot al migdia i els dies secs i assolellats.
  • En cas de tenir símptomes oculars, s’aconsella utilitzar ulleres de sol.
  • Mantenir les finestres de casa i del cotxe tancades i ventilar a mitja tarda.
  • Evitar eixugar la roba a l’aire lliure (es recomana posar l’assecadora).
  • Dutxar als nens i nenes a l’arribar a casa i canviar-los de roba.

Si la casa té aire condicionat, aquest ha de tenir un filtre especial pel pol·len.

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ÚLTIMES NOTÍCIES