IniciNoticiesPolíticaLa Generalitat compra un pis del BBVA a Tordera

La Generalitat compra un pis del BBVA a Tordera

La Generalitat decidirà si l’habitatge es destina a lloguer social o per la mesa d’emergència.

El Departament de Territori de la Generalitat ha comprat un pis a Tordera a través del dret de tanteig al BBVA, que segons l’àrea d’habitatge de Tordera es podrien destinar a la mesa d’emergència o lloguer social. La competència es de la generalitat i seran ells els que gestionaran el pis. Aquests habitatge forma part d’un paquet de 395 habitatges que s’han comprat majoritàriament a l’àrea metropolitana de Barcelona per un import de 17,7 milions d’euros amb l’objectiu d’ampliar el parc públic de lloguer social, format per 18.281 habitatges. 

Aquests pisos estaven administrats des del 2021 per l’Agència de l’Habitatge de Catalunya (AHC), a través d’un conveni de cessió amb l’entitat financera amb l’objectiu de mantenir les famílies vulnerables que hi vivien i adjudicar els pisos que no tenien inquilins a les persones provinents de les meses d’emergència. Ara, amb aquesta adquisició, els pisos passen a ser propietat de la Generalitat de forma permanent.

La compra d’habitatges per tanteig és una de les fórmules  per ampliar el parc d’habitatge públic de manera ràpida i efectiva i, en molts casos, mantenir les famílies que hi viuen i que en moltes ocasions disposen de pocs recursos. D’aquesta manera, s’assoleix un doble objectiu: ampliar el parc i fer front a l’emergència habitacional.

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ÚLTIMES NOTÍCIES