IniciNoticiesMedi ambientS'avança a l'1 de maig el servei de vigilància forestal al Maresme

S’avança a l’1 de maig el servei de vigilància forestal al Maresme

El dispositiu estarà format per unitats d’informació i vigilància i punts de vigilància fixa (torres de guaita i càmeres)

La Diputació de Barcelona avança aquest any el suport econòmic i tècnic a les agrupacions de defensa forestal (ADF) a les comarques barcelonines. Les ADF fan tasques de vigilància preventiva i informen d’incidències detectades, com abocaments al medi natural o anomalies a la xarxa de punts d’aigua.

Amb la presència de les ADF al territori es redueix el temps de resposta per a la primera intervenció en cas de foc, punt cabdal per limitar-ne els efectes i essencial davant el canvi de comportament dels incendis, cada cop més virulents i ràpids, amb menys temps de reacció.

El cap dels bombers voluntaris de Tordera, Eduard Caimel assegura que caldrà estar alerta del perill d’arbres morts al bosc.

Caimel arbres morts

“Els arbres morts poden fer augmentar els incendis”

La col·laboració de les ADF és una part del Pla de prevenció i vigilància contra incendis forestals, que es desplegarà completament al juny. El dispositiu està també format per unitats d’informació i vigilància, punts de vigilància fixa (torres de guaita i càmeres) i compta amb informadors, guaites, operadors de comunicacions i responsables de control.

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ÚLTIMES NOTÍCIES