IniciNoticiesCulturaTordera no serà capital de la Sardana 2026 que acollirà el Vendrell

Tordera no serà capital de la Sardana 2026 que acollirà el Vendrell

L’Associació La Nostra Dansa havia presentat candidatura dins els actes dels seu 50è aniversari

Finalment no ha pogut ser, i Tordera no serà la capital de la sardana 2026. L’Associació La Nostra Dansa amb el suport de l’Ajuntament de Tordera havien presentat candidatura per acollir aquesta capitalitat.

El Vendrell ha estat designada Capital de la Sardana el 2026 agafant el relleu d’Olot  capital del 2025 i de les ciutats antecessores com Sant Cugat del Vallès, que ha sigut la capital d’aquest 2023, o Manresa que ho serà aquets 2024. La decisió la va anunciar el coordinador de la capitalitat de SomSardana, en Víctor Sallés, el passat diumenge a la Sala Clavé de La Unió Sancugatenca, escenari on va tenir lloc la cloenda de la capitalitat de Sant Cugat del Vallès.

El president de la Nostra Dansa, Marià Vilajeliu reconeix que els hagués agradat acollir la capitalitat de la sardana 2026, però que el Vendrell presentava una candidatura forta que jugava també la carta de la coincidència  amb el 150è aniversari de Pau Casals.

No capital sardana 1

“l’altre candidatura era molt forta i ens han guanyat la partida”

Vilajeliu ressalta que malgrat tot, la nostra dansa està planificant pel 2026 el seu 50è aniversari i que prepararan una programació molt important.

No capital sardana 2

L’ajuntament de Tordera havia aprovat també per plenari el seu suport a la candidatura torderenca. El regidor de Cultura, Pere Garcia destacava el treball transversal de l’entitat i ajuntament per presentar candidatura i anuncia que algunes propostes que tenien preparades fer en motiu de la capitalitat també les faran coincidint amb el 50è aniversari de la Nostra Dansa.

No capital Pere

La Nostra Dansa, no tanca la porta a presentar una nova candidatura per més endavant, però consideren que encara és aviat per concretar-ho.

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ÚLTIMES NOTÍCIES