IniciNoticiesMedi ambientLa Generalitat preveu destinar 100.000 euros a la depuradora de Sant Pere...

La Generalitat preveu destinar 100.000 euros a la depuradora de Sant Pere de Riu per recuperar l’aqüífer de la Tordera

Tordera proposa que pugui arribar l’aigua de la depuradora de Sant Pere de Riu a la zones de Vallmanya i Sant Tou que facilitaria que s’omplissin els pous i així recuperar l’aqüífer.

La Generalitat de Catalunya ha presentat el pla per millorar les depuradores de la costa on la primera fase està planificada per fer-se fins el 2027. El projecte proposa passar de les 24 estacions de regeneració d’aigua actuals a 40. Es passaria a regenerar 120 hm3/any, 50 hm3 més que ara.

El pla de la Generalitat proposa una inversió de 100.000 euros en la depuradora de l’Alt Maresme, situada a Sant Pere de Riu per regenerar l’Aqüífer de la Tordera.

L’Ajuntament de Tordera manté converses i negociacions amb el consell comarcal del maresme i l’Agencia catalana de l’aigua per poder utilitzar l’aigua de la depuradora de Sant Pere de Riu.

El consistori proposa que pugui arribar l’aigua de la depuradora de Sant Pere de Riu a la zones de Vallmanya i Sant Tou que facilitaria que s’omplissin els pous i així recuperar l’aqüífer.

Un projecte molt necessari, segons l’alcaldessa de Tordera, Elisabet Megias.

Eli regeneració

“necessitem eines per recuperar l’aigua que llencem a les depuradores”

Aquesta aigua es podria utilitzar per al reg agrícola i per a usos industrials, ambientals lúdics i municipals, entre altres usos.

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ÚLTIMES NOTÍCIES