IniciNoticiesMedi ambientL'ampliació de la dessalinitzadora de la Tordera multiplicarà per quatre la seva...

L’ampliació de la dessalinitzadora de la Tordera multiplicarà per quatre la seva capacitat i estarà a ple rendiment el 2030

Actualment, la dessaladora ja porta mig any funcionant al 100%.

L’ampliació de la dessalinitzadora de la Tordera multiplicarà per quatre la capacitat actual, passant dels 20 hectòmetres cúbics (hm3) anuals als 80, i estarà a ple rendiment el 2030. S’aixecarà una nova planta al costat de la que hi ha ara, amb una inversió global de 287 milions d’euros, que es finançarà amb fons estatals. La Generalitat calcula que les obres començaran el 2026 i que la primera gota d’aigua dessalinitzada es bolcarà a la xarxa el 2028. David Vila és el responsable de l’abastament d’aigua Ter-Llobregat.

Dessaladora 1

“serà una nova planta construïda al costat”

Precisament, les dessalinitzadores són una peça clau per afrontar la sequera. Actualment, la de la Tordera ja porta mig any funcionant al 100%. En paral·lel, el Govern assegura que, en compliment dels Acords del Ter, al gener l’aportació cap a l’àrea metropolitana es reduirà fins als 90 hm3 anuals.

Dessaladora 2

Inicialment la planta es va dissenyar per produir 10 hm3 anuals d’aigua dessalinitzada. Però la sequera del 2008 va accelerar-ne l’ampliació, cosa que va permetre duplicar la seva capacitat i poder aportar més aigua a l’àrea metropolitana de Barcelona (a través de la potabilitzadora del Ter de Cardedeu).

Actualment, amb el context de sequera actual, la dessalinitzadora porta des del març funcionant al 100% de la seva capacitat (mensualment, tracta entre 1,6 i 1,7 hectòmetres cúbics).

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ÚLTIMES NOTÍCIES