IniciNoticiesSalutDemà comença la campanya de vacunació de la covid-19 i la grip

Demà comença la campanya de vacunació de la covid-19 i la grip

Malgrat el repunt de casos actuals, gairebé tots tenen símptomes similars a un constipat

La campanya de vacunació de la covid-19 i la grip començarà a partir de demà, una setmana abans del previst. Així ho han acordat el ministre de Sanitat i els consellers autonòmics.

Des del Ministeri han explicat que en les darreres setmanes s’ha detectat “un augment lleuger, que s’està estabilitzant” de casos de covid-19 a tota Espanya. La taxa “ronda” els 130 casos per cada 100.000 habitants a l’Atenció Primària, i 3 de cada 100.000 necessiten hospitalització.

Leonardo Heredia, director del CAP Tordera, afirma que malgrat el repunt de casos actuals, gairebé tots tenen símptomes similars a un constipat.

Heredia CAP 1

“Tot i que actualment hi ha bastants casos de covid, la gran majoria són de simptomatologia molt lleu”

Heredia relaciona la poca força del virus amb el seguiment clínic i, sobretot, la prevenció de la vacuna. La campanya de vacunació de la grip i la covid començarà a partir de l’última setmana sencera de setembre i continuarà durant l’octubre. Aquest any, per als adults, els centres de vacunació encara seran els mateixos que els anys anteriors, com l’Esplai de la Gent Gran. El director del CAP, però, no pot assegurar que s’iniciï el procés a temps.

Heredia CAP 2

“Per l’experiència d’anys anteriors, normalment ens endarrerim una mica”

Respecte al CAP de Tordera, gran part del personal ha passat la covid aquest estiu, en part per culpa de la manca d’obligatorietat de les mascaretes.

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ÚLTIMES NOTÍCIES