IniciNoticiesSalutL'Àrea Bàsica de Salut de Tordera engega el programa per la detecció...

L’Àrea Bàsica de Salut de Tordera engega el programa per la detecció precoç de càncer de còlon i recte

Fins el mes de març, els veïns i veïnes de Tordera entre 50 i 69 anys rebran una carta on se’ls convida a participar en el programa

El CAP de Tordera té en marxa el programa per la detecció precoç de càncer de còlon i recte. El càncer colorectal pot desenvolupar-se durant mesos sense produir molèsties i sovint, quan aquestes apareixen, la malaltia ja està força avançada. Els programes de detecció precoç permeten detectar la malaltia en estadis inicials, la qual cosa fa que sigui més fàcil de tractar i n’augmenta les possibilitats de curació. En altres casos, es detecten lesions que, si no es tracten, amb els temps poden esdevenir càncer.

Fins el mes de Març, els veïns i veïnes de Tordera entre 50 i 69 anys rebran una carta on se’ls convida a participar en el programa. Ho explica el coordinador del programa de l’institut d’assistència sanitària, el doctor Xavier Pamplona, en declaracions al programa capsules de salut de Ràdio Tordera.

Detecció precoç còlon 1

“el programa va destinat a gent sana, que no tinguin simptomatologia”

Per participar-hi ha d’anar amb la carta a una de les farmàcies adherides a la campanya on facilitaran tot el necessari per fer la prova. Un cop realitzat el test, s’ha de portar a la farmàcia tan aviat com sigui possible. El resultat es comunicarà per carta passats uns dies. En el cas que la prova surti positiva (és a dir, que es detecti sang en la mostra de femta), s’haurà de fer una colonoscòpia per descartar cap lesió en el còlon o recte. Escoltem el doctor Xavier Pamplona.

Detecció precoç còlon 2

Actualment, es diagnostiquen uns 1.800 nous casos anuals en els homes i 1.500 en les dones. Aproximadament, 13.000 homes i 14.000 dones conviuen amb un diagnòstic de càncer colorectal a Catalunya. La supervivència és més alta o més baixa segons la fase d’evolució del tumor en el moment del diagnòstic.

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ÚLTIMES NOTÍCIES