IniciAppEsquerra Republicana aposta per una gestió de la Roureda de Can Verdalet...

Esquerra Republicana aposta per una gestió de la Roureda de Can Verdalet amb consens i preservant la riquesa d’aquest espai natural

Foto: ERC

ERC Tordera exposa en una nota de premsa la deficient gestió municipal a la Roureda arran de la tala il·legal de principis de 2018.

La Generalitat de Catalunya, juntament amb l’ACA i els sectors universitari, naturalista i ecologista va lliurar a l’Ajuntament de Tordera una sèrie d’actuacions a curt i mig termini per a la recuperació de l’espai natural.

Segons els republicans l’ajuntament va fer cas omís a aquestes indicacions de recuperació, i va encarregar a la Diputació de Barcelona un projecte per a actuar a la Roureda de Can Verdalet.

ERC apunta que les entitats ecologistes de la zona, una vegada llegit el projecte, posen en qüestió moltes de les actuacions previstes en el Projecte Millora elaborat per la Diputació de Barcelona i que per això van forçar

una reunió a 3 bandes (Ajuntament, Generalitat de Catalunya i entitats ecologistes) per tal que totes les parts fossin escoltades abans d’executar el Projecte. Ho explica la regidora i portaveu d’ERC, Marta Paset

erc roureda 1

Fruit d’aquesta reunió del dia 22 de desembre, Paset explica que s’acorda revisar el Projecte Millora en la línia de fer-lo menys intervencionista en aquest espai natural tan ric com fràgil, preservar la riquesa de la seva biodiversitat, reforçar-ne els valors ecosistèmics i determinar les accions des del consens.

erc roureda 2

El Grup Municipal d’ERC – Gent de Tordera – Jovent Republicà està satisfet que s’hagin aturat les actuacions previstes en el Projecte Millora a realitzar per part de l’Ajuntament de Tordera i amb el vist-i-plau de la Diputació de Barcelona. El Grup considera que cal actuar amb el consentiment de totes les parts, tenint en compte l’opinió d’experts i tècnics de diferents sensibilitats i coneixements.

erc roureda 3

Els republicans recorden que la competència sobre les actuacions a aquesta zona natural és de la Generalitat de Catalunya i, més concretament, del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural. La competència no pertany en cap cas a la Diputació de Barcelona.

ÚLTIMES NOTÍCIES