IniciAppJa es pot demanar cita online al CAP

Ja es pot demanar cita online al CAP

Ja es pot demanar cita al CAP a través d’internet o de l’aplicació La Meva Salut, amb el codi identificador de la targeta sanitària. El nou sistema farà escollir el motiu, com malaltia, vacunació, tramitar una baixa o fins i tot renovar el pla de medicació, entre molts altres.

L’objectiu és evitar temps d’espera i fer més eficient l’assistència sanitària. Tenir més temps per fer assistència sanitària, i fer menys burocràcia. Es podrà agafar dia i hora, però explicant el motiu de la consulta, i només quan realment calgui que ens visiti un metge o un infermer. Uns canvis enfocats a tenir més temps per atendre mèdicament, quan la manca de professionals és evident, i quan la pandèmia ha deixat molta atenció no urgent per recuperar. Marga Garcia és responsable d’atenció a la ciutadania de l’institut català de la salut.

cita cap 1

El sistema està destinat a atendre problemes de salut que no requereixin una atenció immediata i urgent, o fer una consulta administrativa o una revisió preventiva. Segons el motiu, el sistema donarà una resposta, que no sempre serà una visita presencial; per això caldrà explicar el motiu de la consulta. Gemma Craywinckel, és directora del Servei Català de la Salut.

cita cap 2

Es podrà programar directament una visita al centre d’atenció primària (CAP) de referència amb els professionals de medicina de família, pediatria i infermeria que cadascú tingui assignats, i amb altres professionals de la salut, com ara el personal administratiu d’atenció ciutadana. També es podrà programar una cita amb professionals d’altres àmbits, com odontologia, salut sexual i reproductiva o treball social.

ÚLTIMES NOTÍCIES