IniciAppEl Jovent Republicà de Tordera pinta un mural en defensa de la...

El Jovent Republicà de Tordera pinta un mural en defensa de la llengua catalana

Foto: Jovent Republicà de Tordera

El divendres 27 d’agost, el Jovent Republicà de Tordera va pintar un mural al passatge del pàrquing del centre amb el lema “A Tordera i als Països Catalans: fem-ho en català!”.

L’objectiu és reivindicar la importància de la llengua catalana, eina de cohesió, d’inclusió social i d’acollida, i com a tal, l’eix vertebrador als Països Catalans.

Segons el Jovent Republicà avui en dia la llengua catalana es troba en perill d’extinció. Se n’ha disminuït el seu ús de manera accelerada en les últimes dècades. Un exemple és el comportament lingüístic dels joves – col·lectiu del qual realment depèn la supervivència del català -, que tot i haver-la après, no la fan servir, i per altra banda més de la meitat dels habitants de Catalunya creuen que català, mallorquí i valencià no són la mateixa llengua.

En paral·lel, el Jovent Republicà consideren que les institucions estatals han continuat fidels al supremacisme lingüístic castellà inherent, accentuant la feblesa del català. Per tot això, l’acció del Jovent Republicà busca evidenciar la realitat lingüística actual i plasmar la defensa del català als carrers de Tordera. Ho explica el portaveu del Jovent Republicà, Roger Navarro.

mural jerc

El mural es pot veure al passatge del pàrquing del centre vila.

ÚLTIMES NOTÍCIES