IniciAppSalut impulsa una nova campanya per incentivar la vacunació durant l'estiu

Salut impulsa una nova campanya per incentivar la vacunació durant l’estiu

El departament de Salut ha impulsat una nova campanya de vacunació per motivar a la ciutadania per demanar cita o bé perquè s’apropi als diferents punts habilitats durant aquest estiu abans que els estudiants es reincorporin a les aules.

Sota el lema Tu que pots, vacuna’t ARA contra la COVID. La pandèmia no fa vacances, la campanya s’adreça, especialment a les franges, fins ara amb menys cobertura, com és el cas dels joves o la d’aquelles persones de poc més de quaranta anys.

No es tracta de la primera iniciativa impulsada pel departament durant aquest estiu. Salut ja va iniciar a finals de juliol la campanya ‘Tu que pots, para‘, per tal de conscienciar sobre les mesures de protecció i contribuir a tallar la transmissió del virus davant l’amenaça de la variant delta. També a principis del mes d’agost es va obrir la convocatòria de vacunació als joves d’entre 12 i 15 anys. Des de llavors ja s’ha aconseguit que el 41’1% d’aquest col·lectiu rebi la primera dosi i un 3’6% la pauta completa.

La conselleria ha recordat que la vacuna segueix sent la millor eina per combatre la pandèmia i per aquest motiu remarca la importància d’arribar a la tardor ‘amb una bona cobertura poblacional. A més afirma que amb la població juvenil vacunada “es podrà garantir l’obertura dels centres educatius, el 13 de setembre, i una incidència més baixa del virus”.

Recordem que des del 30 de juny el 63,9% dels joves d’entre 16 i 19 anys ja té la primesa dosi del vaccí i un 31’9% la pauta completa. Entre les persones d’entre 20 i 29 anys han rebut la primera dosi un 57’7% mentre que un 33’8% ha rebut les dues dosis.

Per demanar cita per vacunar-se només cal accedir al web vacunacovidsalut.cat per reservar dia, hora i lloc i seleccionar qualsevol dels punts habilitats. A més cal recordar, que, durant aquest mes d’agost, també és possible vacunar-se sense cita prèvia consultant al web canalsalut.gencat.cat/vacuna-sense-cita. En cas de formar part del col·lectiu de joves d’entre 12 i 15 anys, cal anar acompanyat al centre de vacunació pels pares o un tutor legal.

ÚLTIMES NOTÍCIES