IniciNoticiesSocietat L'EMPRESA FIBRACOLOR DE TORDERA SERÀ UNA DE LES BENEFICIADES PER LA...

L’EMPRESA FIBRACOLOR DE TORDERA SERÀ UNA DE LES BENEFICIADES PER LA GENERALITAT DE CATALUNYA EN EL PLA D’AJUDES DESTINADES AL SECTOR TEXTIL.

L’empresa de Tordera Fibracolor regularà a partir de setembre les relacions laborals amb 37 dels seus 392 treballadors, que s’acolliran al pla d’ajudes per al sector tèxtil promogut per la Generalitat, segons han informat fonts de la conselleria de Treball i Indústria.
Fibracolor està participada pel grup gallec Inditex (Zara), que té el 40% de les accions de la companyia; el holding Eplicsa (de la Generalitat), en un 25%; la família Mas Molas (6,6%), Finova (6%) i Lanco Trust (4,9%). És la primera firma de l’Estat d’acabats tèxtils i té les filials Fibracolor Decoració, Fibracolor T.H., Manteniments del Tordera i Fibrarel.
El pla d’ajudes per al sector tèxtil que es va signar el passat mes de juliol estableix que el govern català atorgarà entre 230 i 330 euros als treballadors afectats per expedients de suspensió temporal de contractes i que facin cursos de reciclatge o formació. Aquestes ajudes s’apliquen a les empreses que tenen estable més del 80% de la plantilla i la durada anual màxima prevista del període de suspensió de contractes és de 90 euros.
Administració i sindicats preveuen que a partir del setembre més empreses tèxtils s’acolliran a aquests plans d’ajudes, ja que les companyies s’han donat de marge el mes d’agost per reaccionar al pla que es va oficialitzar al juliol.

ÚLTIMES NOTÍCIES