IniciAppEntren en funcionament les últimes mesures del Procicat

Entren en funcionament les últimes mesures del Procicat

Les últimes mesures anunciades per el Procicat han entrat en vigor avui i, d’entrada, tindran una vigència de dues setmanes.

Un dels canvis afecta la mobilitat ordinària de la ciutadania: es passarà del confinament municipal al confinament comarcal.

Aquest confinament comarcal és per a tot el territori, sense excepcions . Els ciutadans de Tordera, doncs, es podran moure pel Maresme però no poden anar a poblacions com Blanes o Fogars de la Selva. L’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia, reclama una gestió flexible en els casos que sigui necessari.

alcalde confinament perimetral 1

Tot i així, l’alcalde també remarca que cal evitar desplaçaments innecessaris per evitar nous contagis.

alcalde confinament perimetral 2

A la restauració es mantenen les franges d’esmorzar i de dinar, però s’amplien una hora. 

Una altra novetat és en l’àmbit cultural i afecta les llibreries: s’incorporen al llistat d’equipaments culturals i, per tant, podran obrir amb normalitat.

En l’àmbit educatiu s’introdueix la semipresencialitat en els primers cursos universitaris. 

També en les escoles de música i dansa que estiguin autoritzades, pel que fa a les extraescolars. Són escoles que fan preparació per a l’accés a la formació reglada i tenen una certificació específica del Departament d’Educació. 

En l’esport es permeten les competicions donen accés a les competicions estatals o professionals ja autoritzades prèviament. Els gimnasos poden tornar a obrir, amb les restriccions que ja havien tingut.

Es manté el tancament de cap de setmana de tots els establiments que no siguin essencials, i de tots els dies els de més de 400 metres quadrats i els centres comercials.

Es manté la limitació d’un màxim de 6 persones de dues bombolles.

El toc de queda es manté a partir des de les 10 de la nit fins a les 6 del matí.

ÚLTIMES NOTÍCIES