IniciAppEl Procicat aprova el confinament comarcal, allargar la restauració una hora per...

El Procicat aprova el confinament comarcal, allargar la restauració una hora per torn i obrir gimnasos al 30%

El Procicat ha anunciat noves mesures, que entraran en vigor dilluns i, d’entrada, tindran una vigència de dues setmanes.

Un dels canvis afecta la mobilitat ordinària de la ciutadania: es passarà del confinament municipal al confinament comarcal.

Aquest confinament comarcal és per a tot el territori, sense excepcions . Els ciutadans de Tordera, doncs, es podran moure pel Maresme però no poden anar a poblacions com Blanes o Fogars de la Selva. L’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia, reclama una gestió flexible en els casos que sigui necessari.

alcalde confinament perimetral 1

Tot i així, l’alcalde també remarca que cal evitar desplaçaments innecessaris per evitar nous contagis.

alcalde confinament perimetral 2

A la restauració es mantenen les franges d’esmorzar i de dinar, però s’amplien una hora. 

Una altra novetat és en l’àmbit cultural i afecta les llibreries: s’incorporen al llistat d’equipaments culturals i, per tant, podran obrir amb normalitat.

En l’àmbit educatiu s’introdueix la semipresencialitat en els primers cursos universitaris. 

També en les escoles de música i dansa que estiguin autoritzades, pel que fa a les extraescolars. Són escoles que fan preparació per a l’accés a la formació reglada i tenen una certificació específica del Departament d’Educació. 

En l’esport es permeten les competicions donen accés a les competicions estatals o professionals ja autoritzades prèviament. Els gimnasos poden tornar a obrir, amb les restriccions que ja havien tingut.

Es manté el tancament de cap de setmana de tots els establiments que no siguin essencials, i de tots els dies els de més de 400 metres quadrats i els centres comercials.

Es manté la limitació d’un màxim de 6 persones de dues bombolles.

El toc de queda es manté a partir des de les 10 de la nit fins a les 6 del matí.

ÚLTIMES NOTÍCIES