IniciAppEls majors de 80 anys que viuen a casa es començaran a...

Els majors de 80 anys que viuen a casa es començaran a vacunar al març

El Ministeri de Sanitat anuncia que al març es començarà a vacunar els majors de 80 anys que viuen en domicilis particulars. Es farà quan s’hagin acabat de vacunar els usuaris de les residències i tot el personal sanitari. Aquest és un procés que ja està en marxa i que ja té efectes en els contagis. El director del CAP Tordera, Leonardo Heredia assegura que actualment ja estan vacunats els usuaris i personals dels centres residencials geriàtrics de Tordera. El 50% del personal del CAP també estan vacunats i els propers dies s’acabaran de vacunar la resta.

Heredia vacunes 1

Heredia detalla quin procés es seguirà en la vacunació dels majors de 80 anys a partir del març.

Heredia vacunes 2

Per immunitzar el 70% de la població caldria vacunar 500.000 persones a la setmana, però Catalunya està rebent com a molt 60.000 dosis a la setmana. Si arriben més vacunes, Salut assegura que el sistema està preparat per administrar-ne fins i tot les 24 hores del dia. Una muntanya russa que s’afegeix a la presència a Catalunya de la variant detectada al Regne Unit, que és més transmissible.

Heredia vacunes 3

Leonardo Heredia alerta que la vacunació serà un procés llarg que es podria allargar 1 any.

Heredia vacunes 4

Aquest dilluns arribarà a Catalunya la nova tongada de vacunes contra la Covid-19, amb 73.520 dosis. Són vacunes produïdes per les farmacèutiques Pfizer-BioNTech i Moderna, que s’utilitzaran, majoritàriament, per cobrir segones dosis. Aquesta nova remesa de vacunes, després dels darrers endarreriments en la distribució de les farmacèutiques, permetrà reprendre el ritme de vacunació. 

ÚLTIMES NOTÍCIES