IniciAppL’any 2020 ha deixat un rècord de precipitació a Tordera

L’any 2020 ha deixat un rècord de precipitació a Tordera

L’any 2020 ha destacat, a més de la pandèmia sanitària, per qüestions medi ambientals. Pel volts del 20 i 23 de gener, una potent pertorbació va causar grans destrosses de l’escullera i de mobiliari urbà. El Temporal Glòria va ser un dels temes principals durant els primers tres mesos de l’any anterior.

I és que molts investigadors ja indiquen que no serà l’últim gran temporal ni torderada. Sergi Fontseca destaca que és una acció derivada del canvi climàtic. Ell mateix destaca alguna de les anomalies d’aquest any.

balanç meteo fontseca 1

En total, l’any 2020 van caure 830 litres de precipitació a Tordera, quan la mitjana és de 750 litres. Quant a les temperatures, Fontseca també indica que la mínima va ser de -3ºC al desembre i la màxima de 34ºC a mitjan d’Agost.

Un any amb molta humitat va fer créixer la vegetació a les portes del període d’estiu, cosa que va alertar els forestals. Afortunadament, les previsions van ser favorables, tal i com explica l’agent major.

balanç meteo fontseca 2

Quant a les ventades, la previsió científica és que, amb el canvi climàtic, siguin cada cop més potents i freqüents.

balanç meteo fontseca 3

 Fontseca avisa que el canvi climàtic comporta accés de combustible sec i situacions meteorològiques adverses que complicaran la previsió d’incendis forestals.

ÚLTIMES NOTÍCIES