IniciNoticiesMedi ambient LA COMISSIÓ GESTORA DE LA COMUNITAT D'USUARIS DE LA CONCA DEL...

LA COMISSIÓ GESTORA DE LA COMUNITAT D’USUARIS DE LA CONCA DEL RIU TORDERA SIGNARAN AVUI UN MANIFEST EN CONTRA DEL CÀNON QUE VOL IMPOSAR L’AGÈNCIA CATALANA DE L’AIGUA PER COBRIR ELS COSTOS DE LA DESSALADORA DE BLANES.

L’Agència Catalana de l’Aigua, organisme dependent de la Generalitat, ha començat a impulsar la constitució de la comunitat d’usuaris de la conca del riu Tordera. Aquesta comunitat d’usuaris s’hauria hagut de constituir paral·lelament a la creació de la planta dessalinitzadora de Blanes, que va començar a funcionar fa tres anys, però fins ara no s’havia fet res. La comunitat d’usuaris ha de servir perquè la Generalitat tingui un únic interlocutor a l’hora de tractar els problemes de la Tordera. L’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia assegura que s’ha creat una comissió de treball, per la realització dels estatuts de la comunitat.

La comunitat d’usuaris de la conca del riu Tordera, haurà d’analitzar l’anunci de l’agència catalana de l’aigua, d’imposar un cànon als consumidors i pagesos de la zona per pagar la dessaladora de Blanes. Un servei que municipis com Tordera i Fogars no utilitzen.
Precisament, l’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia assegura que avui està previst que els membres de la comissió gestora de la comunitat d’usuaris signin un manifest en contra de la decisió de l’agència catalana de l’aigua.

La comunitat d’usuaris de la conca de la Tordera serà la quarta d’aquestes característiques que es constituirà a Catalunya, i ha de servir com a òrgan de participació dels usuaris del riu per controlar la gestió i l’explotació dels recursos hídrics de la conca.

ÚLTIMES NOTÍCIES