IniciNoticiesMedi ambientL'AGÈNCIA CATALANA DE L'AIGUA VOL FER PEGAR ALS PAGESOS DE TORDERA L'AIGUA...

L’AGÈNCIA CATALANA DE L’AIGUA VOL FER PEGAR ALS PAGESOS DE TORDERA L’AIGUA DELS SEUS POUS PER FINANÇAR LA DESSALADORA DE BLANES.

L’Agència Catalana de l’Aigua, que depèn de la Generalitat, vol fer pagar als pagesos de Tordera, Blanes, Malgrat i Palafolls, l’aigua dels seus pous al preu de 2 cèntims per metre cúbic. Amb aquesta mesura, la Generalitat intenta pagar el cost de la planta dessalinitzadora, però ahir els pagesos ja van mostrar-hi el seu desacord i van amenaçar amb mobilitzacions.
El president de la cooperativa la baixa Tordera, Carles Aulet, ha mostrat el seu malestar davant la decisió de l’agència catalana de l’aigua. Aulet troba injust que els pagesos de Tordera, que no utilitzen la planta dessalinitzadora, hagin de pagar-ne el cost, quan els únics beneficiats del seu funcionament són les poblacions turístiques.

Aulet assegura que la planta dessaladora no ha comportat cap millora als pagesos de Tordera, sinó tot el contrari, ja que l’aigua està cada cop més contaminada.

Al marge d’això, els pagesos de Tordera, Blanes, Palafolls i Malgrat de Mar parlen de l’existència d’un greuge comparatiu entre ells, a qui la Generalitat vol fer pagar l’aigua, i la resta de pagesos de Catalunya que no la paguen. Mentrestant, els pobles de la conca mitjana i baixa de la Tordera, entre els quals hi ha Fogars de la Selva, Tordera, Maçanet, Massanes, Hostalric, Sant Feliu de Buixalleu, Breda i Riells, als quals la Generalitat també vol fer pagar l’aigua, ja han dit que no ho volen.

ÚLTIMES NOTÍCIES