IniciAppJoan Ramón Resina rep la Creu de Sant Jordi

Joan Ramón Resina rep la Creu de Sant Jordi

El filòleg Joan Ramon Resina, fill d’una família torderenca, rep la distinció de la Creu de Sant Jordi 2020 que atorga cada any la Generalitat de Catalunya. Resina és Doctor en Literatura Comparada per la Universitat de Califòrnia (Berkeley) i en Filologia Anglesa per la Universitat de Barcelona.

Resina té un lligam familiar amb tordera ja que, fins que es va traslladar a Estats Units, ha estiuejat al municipi amb els seus avis. De fet, la seva mare havia nascut i viscut al poble. Escoltem el doctor Joan Ramon Resina en una entrevista a Ràdio Tordera.

creu sant jordi 1

El Doctor Resina rep el premi per les recerques que ha dut a terme en el camp de la narració europea moderna i contemporània, la teoria literària, la història de les idees, els estudis de cinema i la història cultural i política ibèrica.

El Govern ha aprovat concedir la Creu de Sant Jordi a 30 personalitats i 15 entitats que s’han destacat pels serveis prestats a Catalunya en la defensa de la seva identitat o en el pla cívic i cultural. Resina es mostra molt satisfet del reconeixement rebut.

creu sant jordi 2

Joan Ramon Resina també ha volgut fer un apunt, des del punt de vista cultural, de la promoció torderenca. El premiat considera que es necessiten iniciatives “agosarades” i “creatives” per potenciar el turisme al poble com ho pot ser crear una comunitat cultural.

creu sant jordi 3

L’elecció de les personalitats distingides amb aquest guardó ha volgut respectar, com ja ha estat palès en les darreres edicions del premi, la paritat de gènere i la representació territorial. A més, la selecció de persones guardonades també reflecteix la diversitat de camps en què treballen els distingits amb les creus.

La torderenca Pilar Balaguer havia de recollir avui dilluns el premi en nom del seu cosí, Joan Ramon Resina, però degut a la situació sociosanitària l’acte ha estat ajornat.

 

Vídeo de la notícia

 

 

ÚLTIMES NOTÍCIES