IniciAppJoan Ramon Resina, de família torderenca, rebrà dilluns la Creu de Sant...

Joan Ramon Resina, de família torderenca, rebrà dilluns la Creu de Sant Jordi

El filòleg Joan Ramon Resina, fill d’una família torderenca, rebrà dilluns vinent la Creu de Sant Jordi 2020 que atorga cada any la Generalitat de Catalunya. Resina és Doctor en Literatura Comparada per la Universitat de Califòrnia (Berkeley) i en Filologia Anglesa per la Universitat de Barcelona.

Resina té un lligam familiar amb Tordera ja que, fins que es va traslladar a Estats Units, ha estiuejat a Tordera amb els seus avis.

El Doctor Resina rebrà el premi dilluns per les recerques que ha dut a terme en el camp de la narració europea moderna i contemporània, la teoria literària, la història de les idees, els estudis de cinema i la història cultural i política ibèrica.

El Govern ha aprovat concedir la Creu de Sant Jordi a 30 personalitats i 15 entitats que han destacat pels serveis prestats a Catalunya en la defensa de la seva identitat o en el pla cívic i cultural. Aquest any serà en un format reduït degut a les mesures de seguretat, i es celebrarà aquest dilluns 20 de juliol a la Generalitat de Catalunya.

L’elecció de les personalitats distingides amb aquest guardó ha volgut respectar, com ja ha estat palès en les darreres edicions del premi, la paritat de gènere i la representació territorial. A més, la selecció de persones guardonades també reflecteix la diversitat de camps en què treballen els distingits amb les creus.

ÚLTIMES NOTÍCIES