Salut proposa Girona, Lleida i Catalunya Central per a la fase 1 a partir de dilluns


El govern ha aprovat la seva proposta sobre les noves regions sanitàries que poden passar a la fase 1 de la desescalada, a partir de dilluns que ve, 18 de maig.

Són Girona, Lleida i la Catalunya Central. Se sumaran, si el govern espanyol hi dona el vistiplau, a les Terres de l’Ebre, el Camp de Tarragona i l’Alt Pirineu-Aran, que hi han passat aquesta setmana.

El Ministeri de Sanitat haurà de validar la proposta catalana, que significarà que Tordera avanci en el procés de desescalada del confinament pel coronavirus. L’Alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia considera que aquesta fase permetrà començar a reactivar l’economia local.

alcalde prèvia fase 1

En la mateixa situació que Tordera es troben Canet de Mar, Calella, Malgrat de Mar, Palafolls, Pineda de Mar, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Iscle de Vallalta, Sant Pol de Mar i Santa Susanna.

La darrera proposta del Departament de Salut per avançar en el desconfinament parteix per la meitat la comarca del Maresme. Si la regió sanitària de Girona acaba passant a fase 1 i l’àrea metropolitana continua a la fase 0, el Maresme es desconfinarà dues velocitats –deu municipis del nord estan adscrits a Girona i els altres vint a la regió metropolitana. Davant les “incongruències” que això pugui generar, ajuntaments i Consell Comarcal demanen que hi hagi un tractament “integral” perquè tota la comarca pugui passar a la fase 1 a partir de dilluns, si el govern espanyol acaba validant la proposta de la Generalitat. Entretant, sectors com el comerç o la restauració dels pobles de l’Alt Maresme ja es preparen per a la represa de l’activitat. Escoltem el president del Consell Comarcal, Damià del Clot.

fase 1 comarcal

Salut acordarà amb Barcelona el pròxim pas, però sembla clar que la capital de Catalunya s’haurà d’esperar una mica més per passar a la fase 1.