IniciAppCampanya de trànsit per prevenir atropellaments en l’àmbit urbà

Campanya de trànsit per prevenir atropellaments en l’àmbit urbà

Amb l’objectiu de reduir la sinistralitat dels vianants i millorar la seva seguretat, fins al diumenge 8, el Servei Català de Trànsit (SCT) coordina amb les Policies Locals de diversos municipis de Catalunya, una campanya preventiva de protecció i control de vianants en zona urbana.  Es tracta de la primera campanya d’aquest tipus que es realitza enguany i s’ha programat una segona durant el mes de setembre.

La campanya posa l’accent en combatre tant aquells comportaments dels conductors que posin en perill la seguretat dels vianants com les conductes antireglamentàries o no segures d’ells mateixos, com per exemple creuaments incorrectes, i també la detecció d’infraccions relacionades amb l’incompliment dels semàfors i els passos de vianants. 

Una de les infraccions més comunes per part dels conductors de vehicles i que posen en risc les persones que es desplacen a peu és l’incompliment dels semàfors. Cada any, s’han imposat una mitjana de 1.400 sancions per aquesta infracció.

Un total de 452 vianants han mort en accident de trànsit des del 2010 a Catalunya, una dada que representa una mitjana de 45 morts cada any. La majoria del les persones mortes a causa d’atropellaments, el 70%, han perdut la vida en zones urbanes, en concret 316. Cal destacar que la meitat dels vianants morts en els darrers deu anys tenien més de 65 anys.

ÚLTIMES NOTÍCIES