IniciAppDeclarada l'epidèmia de grip a Catalunya

Declarada l’epidèmia de grip a Catalunya

La grip ha arribat a nivells d’epidèmia a Catalunya, amb 147,4 casos per 100.000 habitants, segons ha informat el departament de Salut de la Generalitat. S’ha superat la barrera epidèmica, que aquest any se situa en els 98 casos.

La setmana passada ja es va detectar un augment dels casos i aquests dies s’ha arribat a epidèmia, encara que a un nivell baix. La predicció és continuar així les setmanes 4 i 5.

Segons les dades fetes públiques per Salut, la taxa d’incidència ha crescut en tots els grups d’edat, però és més alta en els menors de 5 anys, amb 339,5 casos per 100.000 habitants.

Des del Centre d’Atenció Primària (CAP) de Tordera, la Doctora López informa que no es preveu cap pic de la malaltia de la grip, en els dies més propers. A més, afegeix que això és gràcies a les mesures de prevenció que especifica a continuació:

grip

Per intentar evitar col·lapses els serveis mèdics, es recomana no anar al metge o a urgències als primers símptomes. Assegura que només al anar al centre mèdic en cas que la febre duri més de quatre o cinc dies o que el pacient pateixi malalties greus o cròniques. Una alternativa pot ser trucar al 061. Rentar-se les mans sovint, posar-se mascareta per visitar persones amb grip i autoprotegir-se són alguns dels principals consells per intentar evitar contagiar-se.

ÚLTIMES NOTÍCIES