L’Alcalde de Tordera fa una primera valoració dels desperfectes provocats per el desbordament de La Tordera


Matí tranquil i sense incidents al municipi. El cabal del riu ha continuat baixant durant el matí, però Protecció Civil ha alertat de la crescuda de les rieres a la zona del Montseny i en aquest moments a l’estació de l’ACA a Can Simó de Fogars de la Selva, el riu baixa amb un cabal de 203 metres cúbics per segon. En aquest moments, tenim tallada la carretera Gi-512 des de la Farinera fins a Hostalric. Tots els accessos a les urbanitzacions estan transitables, així com també els accessos als polígons industrials de Can Verdalet, Can Buscà i Inditex.

Durant el matí d’avui encara s’esperaven pluges. Es demana precaució perquè plou sobre mullat, per tant el terrenys està molt tou i pot provocar esllavissades i caigudes d’arbres. La brigada municipal i els serveis d’emergència continuen actius. Ja han començat a resoldre les primeres incidències a la via pública i als camins. L’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia assegura que ara s’haurà de valorar les necessitats que tindrem, després que el temporal hagi registrat desperfectes importants al municipi. Precisament, l’alcalde va aprofitar la visita ahir del conseller de Territori, Damià Calvet per traslladar-li aquesta preocupació. En aquest sentit, l’ACA està previst que repari una part important, com per exemple, el passeig fluvial.

alcalde valoracio desperfectes

Després de l’esfondrament ahir en els ponts d’en Pitxota a Malgrat de Mar, a Tordera no cal patir sobre les infraestructures que estan al riu com el pont que uneix Tordera i el veïnat de Sant Pere o el Pont de Ferro. Joan Carles Garcia explica que aquest matí vindran tècnics específics per fer una revisió de les infraestructures.

alcalde estat infraestructures

La línia R1 de Rodalies continua suspesa entre les estacions d’Arenys de Mar i Maçanet. En aquest tram, s’ha habilitat un servei de transport alternatiu per carretera. Un servei de transport que hauran d’utilitzar durant 9 mesos, els usuaris de tren de Tordera que es vulguin desplaçar a Barcelona, després que ahir s’enfonsés el pont que uneix les estacions de Blanes i Malgrat de Mar. Joan Carles Garcia espera que tot es coordini correctament, i alerta que també s’haurà d’establir com s’efectuarà la connexió entre Tordera i Girona.

alcade servei tren

Totes les persones que han estat evacuades aquestes nits ja estan tornant a casa. Tot i això, es demana màxima prudència i precaució ja que el nivell del riu encara es pot veure afectat per les pluges que cauen a pobles propers de muntanya entre avui i demà el matí. El servei meteorològic del Maresme informa que a partir de les 9:00h ha finalitzat l’alerta per pluges.