IniciAppAprovada una moció per l’entrada d’empreses a la Mina d’Or de Tordera

Aprovada una moció per l’entrada d’empreses a la Mina d’Or de Tordera

Al Ple municipal de dijous passat, el darrer de l’any, es va portar una moció per l’aprovació provisional del Pla de millora urbana del sector de la Mina d’Or. Són els darrers tràmits urbanístics perquè les empreses Torho i Suntory puguin ampliar-se i, a més, permetre l’entrada de noves empreses.

L’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia, va explicar que el Pla de millora urbana s’ha dut a terme degut a la normativa que tenia el sòl operatiu de la zona de la Mina d’Or, que suposava un canvi urbanístic en cas que aquest canviés l’activitat professional que es duu a terme sobre aquells terrenys. Un cop s’ha fet tots els tràmits urbanístics d’acord amb l’Agència Catalana de l’Aigua,  es porta al ple de l’ajuntament per tal de, posteriorment, es pugui aprovar l’entrada de noves empreses al municipi de Tordera. Així ho explicava l’alcalde de Tordera.

mina or juntsxtordera

Oriol Serra de la Cup, criticava que la moció va entrar per urgència i, per això, desconeixen l’impacte negatiu que pot causar el projecte al medi ambient de la zona. Així doncs, s’hi abstenien.

mina or cup

Des de + Tordera es defensava que s’ha d’aprofitar l’oportunitat de col·laborar en l’entrada de les empreses privades al municipi per tal de rebaixar la taxa d’atur torderenca. Escoltem al regidor Xavier Pla, que hi votava favorablement.

mina or mestordera

Miriam Rocabruna de Ciutadans també hi votava favorablement.

mina or cs

Des d’En comú Podem, Salvador Giralt hi votava favorablement argumentant que pot permetre una millora en la situació laboral dels ciutadans.

mina or ecp

Per part d’Esquerra, gent de tordera i jovent republicà, sol·licitaven un apartat a l’informe que es reflecteixin en tema de millora de mobilitat de transport urbà fins al sector. A més, a nivell empresarial, consideren inadequat que es limiti l’espai de parcel·les.  Per això, el seu vot era d’abstenció. Així ho explicava el regidor Jesús Saltó.

mina or erc

Finalment, el regidor del PSC, Rafa Delgado, votava favorablement i només contestava al regidor Saltó en tema de mobilitat. Escoltem-lo.

mina or psc

La moció va quedar aprovada per tots els grups excepte 6 abstencions.

ÚLTIMES NOTÍCIES